Geografia spirituală, partea 4

Contact spiritual

Întrebare:  Ce poate simți cineva în locurile care sunt influențate de forțele spirituale?

Răspuns:  O persoană care nu are sensibilitate spirituală nu va putea simți nimic. Stăteam lângă profesorul meu în cel mai puternic loc din lumea noastră, la mormântul lui Rashbi și pot spune că aproape că nu am simțit nimic. Cel puțin, în comparație cu el, era practic zero, iar el era într-o exaltare spirituală absolută.

Întrebare:  De ce simțim o forță spirituală la mormântul unui cabalist și nu la locul în care s-a născut?

Răspuns:  Nu contează. Pur și simplu este singurul loc unde știm cu siguranță, vedem și simțim că este asociat cu Rashbi.

Întrebare:  Atunci de ce nu în peștera Idra Rabba unde a scris Cartea Zohar?

Răspuns:  Sincer, personal nu sunt sigur că a fost scrisă acolo, Cartea Zohar. Nu am mers niciodată acolo cu profesorul meu. De atunci, am fost în acele locuri, dar nu am simțit nimic.

Puteți spune același lucru despre puțul lui Miriam din Marea Galileii. Conform legendei, dacă o persoană bea apă din acest puț, ea începe să atingă lumea superioara.

Desigur, puteți bea apă din Kinneret (Marea Galileii), nu este interzis, dar faptul că veți putea dobândi unele atingeri spirituale este, desigur, o legendă.

Fiecare națiune are legende foarte interesante și frumoase. Cu toate acestea, ar trebui să înțelegem diferența dintre adevăratele surse cabaliste și cele false.

În primul rând, totul depinde de loc: chiar și în lumea noastră, trebuie să existe o rădăcină clară pe care să o poți atinge. În al doilea rând, o persoană trebuie să o poată atinge interior, cu intențiile ei. Când aceste două condiții sunt îndeplinite, există într-adevăr un contact spiritual.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”, 01/28/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: