Geografia spirituală, partea 6

Locul abandonat de forța spirituală

Întrebare: Ai mers vreodată la Ierusalim sau la Marea Moartă cu învățătorul tău, cu Rabaș?

Răspuns: Am mers la Ierusalim. Cu toate că Rabaș nu avea un respect special pentru acest oraș sau pentru zidul plângerii, așa cum scriu cabaliștii, după ce a fost distrus, forța spirituală a abandonat Ierusalimul și poate fi reinstaurat doar dacă poporul lui Israel își revitalizează atitudinea reciprocă bună.

De aceea, așa cum sugerează cabaliștii, Ierusalimul se găsește într-un punct foarte înalt azi, dar este înalt în sens rău și nu într-unul bun.

Întrebare: Și totuși, Ierusalimul și Marea Moartă sunt apropiate de creație. De ce nu ați fost acolo? Ele reprezintă Zeir Anpin și Malchut?

Răspuns: Într-adevăr, nu am mers niciodată la Marea Moartă, iar la Ierusalim doar de câteva ori. Aceste excursii au fost speciale pentru a ne întâlni cu familia, prietenii sau cu un alt scop precis.

Întrebare: Cu alte cuvinte ne este imposibil să extragem forțe spirituale de acolo?

Răspuns: Nu, nu am observat ca Rabaș să primească vreun fel de energie, hrană sau conexiune cu lumea superioară în Ierusalim. Ne-am aflat acolo cu rudele și prietenii lui și am mers la diverse evenimente. Am mers la zidul plângerii o singură dată și doar pentru câteva clipe.

Așadar, cu excepția Muntelui Meron și a mormântului lui Rașbi, nu am mers în alte părți, nici măcar la Hermon sau la peștera Machpelah.

Remarcă: Este ciudat, Hermon este considerat punctul cel mai înalt, calitatea Creatorului. S-ar părea că de acolo ar trebui să ne extragem forțele spirituale.

Comentariul meu: Nu, practic nu am călătorit niciodată mai sus de Tiberias. Am mers la Tiberias și Muntele Meron. Apoi am mai mers în parcuri, în locuri liniștite, unde oamenii pot să stea împăcați, pot vorbi și studia.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: