În adeziunea dintre noi

938.04De asemenea, vă voi cere să faceți eforturi mari în iubirea de prieteni, să puneți la punct tactici care să crească iubirea dintre prieteni și să revoce pofta pentru chestiunile trupești dintre voi, deoarece aceasta este ceea ce aruncă ura, iar între cei care mulțumesc pe Făcătorul lor nu va fi ură. Mai degrabă, există o mare compasiune și iubire între ei. (Baal HaSulam, Scrisoarea a11a)

Cel mai important lucru pentru noi este să terminăm cu toate aceste cuvinte frumoase. Pentru că nu există deloc cuvinte, există doar simţirea în adeziunea dintre noi prin înclinarea interioară. În ea vom defini și dezvălui Creatorul. Mai mult, vom vedea că acesta este cel mai simplu, mai scurt, cel mai apropiat sentiment de noi.

Așa vom descoperi ce este o calitate spirituală. Este doar contactul între dorințe, între oameni, toată lumea pentru toată lumea. Nu este nimic personal în asta din partea nimănui.

Când aceste aspirații unul pentru celălalt, nu pentru mine ci doar pentru ceilalți, se conectează, ele formează o zonă în care Creatorul este revelat, un loc în care există doar dăruire reciprocă. Trebuie să creăm acest loc între noi.

Din Convenția „Arava” în Europa – Lituania 2022, Lecția 1, 7/22/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed