În conformitate cu Pământul Israelului

747.04Întrebare: În articolul „Ultima generație” Baal HaSulam scrie că, deși acest pământ este dat poporului Israel după 2.000 de ani de exil, este posibil ca Creatorul (natura) să ni-l ia din nou dacă nu ne conformăm cu acesta.

Înseamnă că ni se dă o anumită perioadă de timp pentru a ne corecta? Despre ce perioadă de timp vorbim?

Răspuns: Nu pot spune cu siguranță, dar este posibil o perioadă limitată de timp și este destul de scurtă. Trebuie să începem să lucrăm la noi înșine, la respectarea pământului Israel despre care, apropo, este scris în legile noastre: ce fel de Pământ este acesta, cum să-l tratăm, ce fel de oameni ar trebui să trăiască aici. Adică evrei.

Adică evreii trebuie să-și schimbe intențiile și dorințele de la primire la acordare. Dacă lucrează asupra lor în acest fel, pot continua să trăiască pe acest pământ și să se bucure de roadele sale. Dar dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci pământul, așa cum este scris, își va vomita locuitorii.

Întrebare: Într-adevăr, ultimul exil a durat 2.000 de ani, o perioadă lungă de timp. De ce a durat atâția ani?

Răspuns: Problema este că trebuie să înțelegem cum existăm, ce fel de exil este și ce înseamnă ieșirea din el, la fel ca din Egipt. În primul rând, trebuie să înțelegem exilul în sine, ceea ce este, și numai atunci putem fi pregătiți pentru el.

De fapt, suntem și astăzi în exil. Nu suntem considerați că existăm în pământul Israelului, deoarece simbolizează dorința care este îndreptată către Creator, iar dorințele noastre nu sunt încă îndreptate către El. Dimpotrivă, suntem în starea opusă.

Întrebare: Faptul că poporul Israel există aici de mai bine de 70 de ani este doar un semn, un simbol al ceva?

Răspuns: Nu înseamnă nimic special. Acesta este, desigur, un simbol, dar cu siguranță nu este încă o definiție spirituală a stării oamenilor și a pământului.

KabTV „Stări spirituale” 21.01.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: