În evlavie şi bucurie

Întrebare: Vă rog să observaţi cât de mult ţine sentimentul de evlavie şi chiar creşte de la prima convenţie din Arava la cea de a doua, iar acum se îndreaptă către congresul European din Statele Baltice.

Răspuns: Această stare trebuie să fie constantă şi în permanenţă în creştere, dar cu un sentiment de încredere şi bucurie. Mai mult, bucuria noastră, exaltarea noastră interioară trebuie să fie ca şi când am simţii cu adevărat nevoie de a ne unii.

Întrebare: Atunci când ai simţit un pic o lipsă de bucurie, spui: „Mişcarea trebuie să fie pe două picioare!” Un picior este evlavia iar al doilea este bucuria. Ce simţi?

Răspuns: Am văzut că toată lumea este într-o stare de frică, evlavie şi chiar se mişcă către greutate. Nu ar trebui să fie aşa!

Suntem într-o stare în care întreaga Lumina ne înconjoară, când Nu există nimeni în afară de El. Această forţă unificată nu numai că ne înconjoară ci vrea să se şi manifeste în noi şi provoacă această presiune.

Totuşi, în afară de evlavie, avem nevoie şi de admiraţie, bucurie şi încrederea că suntem sub îndrumarea ei.

Într-adevăr, vedem că că trecem prin stări interioare care se schimbă constant: Începem să înţelegem  mai mult şi să simţim mai mult. Am început deja să ştim la ce să ne aşteptăm la ceea ce se întâmplă. Probabil, un nou sentiment se va revela între noi, care ne va trage şi vom vedea şi simţii lumea şi întregul univers numai în termenii sistemului nostru reciproc comun, unde se pare că dispărem: Eul meu va dispărea şi poate chiar şi noi, iar acolo va fi ceva – ceva comun, iar această entitate comună va fi umplută cu o singură proprietate de dăruire şi iubire.

Cred că mulţi oameni anticipă acest lucur. Eu personal simt asta prin înclinaţiile lor interioare, care trebuie să fie constant excitate în evlavie şi bucurie.

Din KabTV  “Bazele societatii integrale” 3/18/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: