În final voi înțelege

Cum poate un elev să știe că urmează corect profesorul? La urma urmei, studentul nu are o astfel de busola sau instrument. Un Învăţăor este un om care îmi pune în față noi valori, scopuri noi și cere să fie acceptate și împlinite. Trebuie să mă verific zilnic că le respect și nu mă îndepărtez de principiile pe care Învăţătorul mi le predă mie și celorlalţi.

Numai astfel poți să fii mai aproape de profesor. Nu are sens să imităm obiceiurile și gusturile sale materiale, deoarece acestea nu au legătură cu spiritualul și vor rămâne neschimbate chiar și atunci când veți deveni un mare Cabalist. Corpul animalului rămâne așa cum a fost creat.

Poți verifica corectitudinea căii tale. cu privire la ceilalți: anulați-vă și comparați-vă cu prietenii voştri, dacă înțeleg corect profesorul sau greșesc. Până la urmă, sunt într-un grup în care toată lumea învață același lucru. Prietenii mei mă înțeleg și eu îi înțeleg pe ei? Aici trebuie să coborâm mândria și să ne supunem. Dacă nu-mi îndeplinesc atitudinea față de profesor și Creator prin subjugarea faţă de mediul care studiază cu mine, atunci cu siguranță voi greși.

Egoismul îmi va dovedi că am dreptate să înțeleg și să simt mai mult decât alții, iar acest lucru va fi o greșeală, deoarece mândria umilește o persoană. Dar, de fapt, este imposibil de evitat greșelile. Se spune: „Căile Creatorului sunt drepte”, iar unii fac mai multe greșeli, alţii mai puțin, dar „nu există nicio persoană dreaptă în țară, care face binele și nu a păcătuit.” Locul sufletului în sistemul Adam HaRishon determină deja cât și în ce va greși fiecare. Cu aceasta, de asemenea, trebuie să ajungi la înţelegere și să o accepți așa cum este.

În cele din urmă, trebuie să fiu îndrumat prin intermediul profesorului și al grupului către Creator: să lupt mai puțin cu mine, cu egoismul și confuzia mea și să mă agăț mai mult de profesor și de grup. Acest lucru este cel mai eficient. Luptând cu mine, mă lupt cu lucruri imaginare. Dacă mă lipesc de profesor și de grup, risipesc toate aceste iluzii, că ar trebui să corectez ceva în mine. Nu este nevoie să remediați nimic; totul va fi corectat prin conexiune.1 (Minutul 20:54)

Este imposibil să avansați până nu cădeți și vă ridicați. Înaintezi un pas și cazi și te căiești și te ridici din nou. Mișcarea se întâmplă doar în acest fel. După o faptă bună, o cădere apare întotdeauna, ca efect. Prin urmare, după un congres mare, puternic, acum apar fricțiuni, confuzii și dispute și acesta este un proces natural de vindecare.2(Minutul 1:30:50)

De ce este nevoie de toată lumea, familia, munca și responsabilitățile zilnice dacă tot ceea ce ne poate ajuta în realizarea spirituală este anularea de sine față de profesor și prieteni? Nu știm acest lucru, dar așa ne simțim în interiorul dorinței noastre: că existăm în această lume printre miliarde de oameni și, de asemenea, înconjurați de un grup de prieteni, însoțiți de un profesor. Creatorul descrie această imagine în fața mea și sunt obligat să folosesc această imagine corect: să așez totul la locul ei și să o echilibrez, pentru a acționa în interiorul ei.

Dacă lucrez corect, atunci în final voi înțelege de ce m-am simțit ca și cum aș fi în corpul material și în lumea materială, printre alte persoane și cu profesorul. Când totul devine clar, mă voi găsi într-o stare complet diferită și atunci voi înțelege de ce mi-a apărut pentru prima dată această stare înaltă spirituală, într-o formă atât de materială, unde erau o mulțime de lucruri presupus inutile.

Aceasta îmi oferă astăzi Creatorul și, prin urmare, trebuie să iau în serios tot ceea ce primesc. De fapt, acum văd sistemul spiritual, dar este descris în dorința mea materială, în percepția mea egoistă. Nu critic ceea ce se întâmplă, sentimentele și înțelegerea mea, ci pur și simplu încerc să mă direcționez către Creator cât mai corect posibil.

Cel mai bine este să nu ne împrăștiem pentru a afla de ce există tot ce este în jurul nostru și pentru ce, ci cu viteză maximă să avansăm spre obiectiv, să fuzionăm cu Creatorul. După ce ajung la adeziune cu această putere de dăruire, unitate și iubire, pot adăuga treptat întreaga lume, acestei integrări. 3 (Minutul 57:40)

Gaură neagră

Centrul grupului de zece este locul în care Creatorul se ascunde de noi. Dacă ne vom concentra pe el pentru a dezvălui acest centru, o ”gaură neagră”, vom descoperi Creatorul acolo. Vom afla atunci că, de fapt, suntem acolo, în această gaură neagră, unde există adevărata realitate. Afară este doar o lume iluzorie.

Gaura neagră din centrul grupului de zece este intrarea în lumea superioară. Acesta este locul în care suntem situați de fapt, nu în lumea noastră, așa cum pare în imaginația noastră egoistă. Vom descoperi apoi că lumea noastră se află și în interiorul acestei găuri negre, a întregului glob, a întregului univers. Existăm acolo în interior, întrucât „Israelul, Tora și Creatorul sunt unul”, adică sunt toate conectate, în punctul integrării perfecte.

Dar pentru a ne apropia de această stare adevărată, trebuie să descoperim conexiunea noastră în grupul de zece. În interiorul său, vom parcurge 125 de grade până vom atinge unitatea completă.

Este o gaură neagră pentru noi, întrucât egoismul nostru nu vede nimic bun în el, ci doar întunericul. La urma urmei, este nevoie să mergi deasupra rațiunii și să accepți opinia Învăţătorului, opinia Creatorului, opinia grupului. Sunt de acord cu asta în egoismul meu? Desigur că nu. Mi se pare întuneric total. Nu mă face deloc fericit. Înțeleg cu mintea mea că dacă merg împotriva dorinței mele egoiste, înseamnă că este adevărul, dar inima mea nu simte încă așa.4 (Minutul 1:32:57, 1:57:47)

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 11/21/19, „Credința în Rav”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: