În pragul unui mare punct de cotitură

749.02Întrebare: Putem spune că toți cei care trec Iordanul, această graniță spirituală, sunt gata să lucreze în dăruire?

Răspuns: Nu. Există încă mulți pași de corectare înaintea lor. Traversarea Iordanului înseamnă că vă asumați angajamentul de a vă corecta, dar asta este în acel moment, în dorințele date care se manifestă în interiorul vostru.

Când o persoană intră în țara lui Israel, îi sunt revelați atât de mulți adversari – dorințele sale interioare, intențiile sale! El încă trebuie să lupte împotriva lor, să câștige, să le supună, să lucreze cu ele! Tranziția este un acord. Tranziția este o limită, dar victoria este încă departe.

Întrebare: Generația noastră se confruntă acum, într-un fel sau altul, cu traversarea Iordanului pentru a intra în țara Canaanului și a o transforma în țara lui Israel. Asta se aplică întregii umanități sau numai părților sale avansate?

Răspuns: Nu, acest lucru nu se aplică umanității. Aceasta va ajunge treptat la o stare în care va fi forțată să renunțe la egoismul său, întrucât va deveni convinsă că egoul o ucide și că în schimb este necesar să accepte calitatea altruismului, pentru că doar în aceasta este posibil să existe. Calitățile interioare ale unei persoane par să treacă de partea Israelului, deoarece sunt convinse că acesta este imperativul vremurilor.

Sper că ne apropiem deja de o astfel de stare în umanitate când vedem cum sunt făcute aceste constatări, în primul rând de către poporul Israel. Iar restul vor urma. Acesta va fi un mare punct de cotitură.

Din „Secretele cărții eterne” de la KabTV, 26.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: