Înspre responsabilitatea integrală

Întrebare: Pentru a se aduce pe el însuși mai aproape de observarea legilor naturii, omul trebuie să învețe să primească de la societate doar ce este necesar și să dea pe cât de mult posibil?

Răspuns: Nu pe cât de mult posibil, ci să folosești toate forțele și abilitățile tale pentru a da, pentru a primi necesitățile dar doar pentru existența umană obișnuită, normală.

Asta înseamnă că sunt în echilibru cu natura, dăruindu-i totul la nivelul uman și primind ce am nevoie la nivelul animalic. Pandemia ne va conduce la asta; dacă aceasta nu o face, atunci următoarea o va face.

Întrebare: Într-un asemenea caz, unde este libertatea ta de alegere?

Răspuns: Asta este libertatea ta de alegere: “prin nuia către fericire”, așa cum spun ei.

Asta este evident astăzi din tot ceea ce se întâmplă. Tu poți încercă să te egalizezi cu starea de responsabilitate completă, reciprocă, integrală.

Întrebare: De ce ar trebui să cred asta? Poate asta nu este adevărat?

Răspuns: Dacă noi începem de la legile obișnuite, pare să nu fie nimic special în asta. Însă dacă începi să calculezi logic tot ce face o persoană pe baza egoismului său, tu vei vedea că această forță pur și simplu ne conduce în mormânt.

Pe de alta parte, cum am acționa noi dacă suntem pe același glob mic și am devenit practic o singură comunitate? Să ne adunăm și să decidem cum putem coexista adecvat.

Întrebare: În ciuda naturii noastre egoiste din naștere, noi putem, sub influența mediului nostru, să cultivăm anumite valori care sunt opuse înclinațiilor noastre egoiste. Este asta libertatea de alegere?

Răspuns: Da. Excelentă exprimare, simplu și clar pentru toată lumea.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului” 4/30/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: