Înțelegând legea conexiunii corecte

275Comentariu: Marele rabin cabalist Akiva a spus că Tora este iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuți.

Răspunsul meu: Aceasta este direcția sa generală, o lege generală.

Întrebare: Ce ar fi trebuit descris acolo pe mii de pagini? Totul este destul de simplu: iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Nici nu trebuie să explici ceva aici. Dar am văzut de-a lungul istoriei că nimeni nu reușește. Cine poate îndeplini această lege?

Răspuns: Împlinirea legii este un lucru. Chiar și a înțelege ce este scris este, de asemenea, imposibil.

Această lege include întreaga natură, absolut toate caracteristicile unei persoane, dorințele și gândurile sale, tot ceea ce se poate întâmpla umanității în întregime până la sfârșitul veacurilor. Toate acestea sunt cuprinse într-o propoziție foarte simplă: Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Adică, tot ceea ce se întâmplă este necesar doar pentru implementarea acestei reguli.

Iubirea aproapelui este legea unităţii corecte. La fel ca la nivelul mineral, atomii constând din protoni și electroni se combină pentru a forma molecule, la fel și la nivelul omului, oamenii trebuie să se unească în același mod.

Numai că trebuie să facem acest lucru nu instinctiv, ci pe cont propriu. Torah este o instrucțiune care explică unei persoane cum să facă asta singură și să ajungă la realizarea legii iubeşte-ţi aproapele.

Dar trebuie să știi cum să abordezi acest lucru. Înainte de orice, o persoană trebuie să-și cunoască propria natură, natura aproapelui, cum să se apropie de el și ce să facă. Nu este deloc ușor! Pentru aceasta este nevoie de mii de cărți.

Uită-te la lumea din jurul nostru. Cine pune în aplicare acest lucru? Dacă totul ar fi atât de ușor! Oamenii nici nu vor să se apropie de acest concept.

Comentariu: Din păcate, nu înțelegem că exact asta spune Tora. De-a lungul istoriei, înțelepții nu au putut niciodată să explice acest lucru.

Răspunsul meu: Cel care doreşte, primește explicații. Pentru aceasta, el trebuie să vină la un cabalist și să învețe de la el.

KabTV “ Stări Spirituale” 03.06.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: