Înțelegând limbajul profeției

137Întrebare: Timp de aproape 1.000 de ani, de la construirea Primului Templu până la distrugerea celui de-al Doilea Templu, a existat o perioadă a profeților. Cum ar trebui să ne raportăm la textele lor care sunt acceptate în toate religiile?

Știm că Tora este scrisă în limbajul alegoriilor, în limbajul ramurilor, care descrie forțele spirituale în cuvinte din lumea noastră. Putem interpreta profețiile în același mod?

Răspuns: Fără îndoială. În Tora, adică în textele generale ale Tanakh-ului (Tora, Profeții și Scripturile) nu există nimic care să poată fi înțeles de o minte simplă. Toate acestea sunt destinate oamenilor care doresc să se ridice deasupra lumii noastre și să vadă forțele și sistemele care o controlează.

Întrebare: Acest lucru înseamnă că, dacă un om de știință, de exemplu un profesor universitar, citește aceste profeții, le studiază și face o analiză comparativă a textelor, el tot nu va putea determina dacă este corect sau nu. Deci, este imposibil? Este necesar să ne ridicăm la nivelul spiritual pentru a înțelege despre ce este vorba?

Răspuns: Bineînțeles. Atât cel care vorbește, cât și cel care ascultă trebuie să fie la un nivel spiritual.

Din „Stări spirituale” de la KabTV 21/12/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: