Înțelesul cărților cabaliste, partea 6

Motivele apariției Cărții Zohar

Întrebare: Carea Zohar este un comentariu la Tora. De ce a trebuit să fie scrisă?

Răspuns: S-au schimbat circumstanțele.

Au existat etape în care grupuri de cabaliști au căzut din stara de obținere în care se aflau, adică o ascensiune treptată de la începutul Creației egoismului, până la dezvoltarea sa relativ completă, ca în timpul celui de-al doilea Templu.

Cartea Zohar a fost scrisă în secolul al II-lea e.n., într-o fază în care avusese deja loc o cădere. Nu exista niciun grup, nicio nație, nu exista nimic numit sfințenie, adică un sentiment cel puțin relativ de unitate. Totul a fost distrus, zdrobit, separat. Prin urmare, a fost necesară o tehnică pentru a încununa această perioadă întunecată de suferință, numită exil și care ar trebui să se încheie prin corectare.

Cartea Zohar este destinată perioadei de separare, de la scrierea sa și până în zilele noastre, într-un exil de două mii de ani, astfel încât, odată cu timpul nostru, să începem să punem în aplicare ceea ce este scris în ea, adică să ne corectăm.

În generația noastră am fost răsplătiți cu Comentariul Scării la Cartea Zohar. De aceea, putem dezvălui Cabala și să începem să înțelegem ce mare cabalist a fost Rabi Șimon, împreună cu discipolii săi, în urmă cu 2000 de ani.

Întrebare: Vrei să spui că fără Comentariul scris de ultimul cabalist al secolului 20, Baal HaSulam (Yehuda Așlag) este imposibil să înțelegi Zohar?

Răspuns: Imposibil. De aceea a apărut.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 18/12/18

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: