Între două lumi: cea superioară și cea inferioară

712.03Percepţia realității este subiectul cel mai important, pentru că omul vrea să știe în ce realitate există, în ce fel de lume s-a născut.

Cum sunt construite lumile superioare și lumea inferioară, cum există ele, prin ce forțe sunt controlate, care este motivul unei astfel de existențe, care sunt rezultatele ei și spre ce se mișcă totul – trebuie să descoperim toate acestea. Și de aceea este atât de importantă percepția corectă a realității.

Pentru simplitatea înțelegerii, putem spune că există două lumi: lumea superioară și lumea inferioară sau lumea spirituală și lumea corporală. În lumea corporală, pe care o simțim cu cele cinci simțuri ale noastre, existăm conform curgerii timpului.

Timpul este sentimentul nostru interior și conform simţirii noastre, totul se întâmplă la un moment dat. Asociem curgerea timpului cu diverși factori externi: soarele, luna, stelele și evenimentele trecute care ne oferă un sentiment general al trecutului.

Nu știm ce este lumea superioară (spirituală). Dar, potrivit povestirilor cabaliştilor, acolo operează oameni care au dezvăluit lumile superioare, alte timpuri și forme de existență. Le putem dezvălui, simți și exista în ele și în acest fel vom atinge realitatea eternă și perfectă în care nu există început și sfârșit. Acolo existăm deasupra timpului, spațiului și a oricărei mișcări.

Realitatea spirituală există în afara timpului, mișcării și spațiului, iar lumea corporală este în interiorul timpului, mișcării și spațiului. Deoarece organele noastre senzoriale se bazează pe percepția unui sistem corporal de coordonate, sens, timp, loc și mișcare, simțim prin urmare, doar această realitate.

Dacă vrem să simțim realitatea adevărată, spirituală va trebui să ne ridicăm la ea în percepția noastră schimbându-ne organele senzoriale. Nu vom mai simți realitatea ca o mișcare fizică în timp corporal, ci o vom simți într-o formă spirituală și așa vom trăi. Cartea Zohar scrie că timpul spiritual este determinat de schimbarea formelor și gradelor care sunt deasupra spațiului și timpului.

Este foarte important să ne imaginăm ce este lumea spirituală superioară, care există deasupra timpului, mișcării și spațiului și cum o putem simți, trăi în ea și conecta tot ceea ce este acolo cu lumea noastră corporală, astfel încât aceste două lumi să fuzioneze într-una singură pentru noi.

Când ajungem la ce înseamnă timpul bazat pe forme și grade în schimbare, vom înțelege ce este lumea corporală și ce este lumea spirituală și cum sunt conectate aceste două lumi. Vom înțelege, de asemenea, de ce Creatorul ne-a creat cu simțul lumii corporale și de ce de aici trebuie să urcăm în lumea superioară, spirituală pentru a ne simți între două lumi — cea superioară și cea inferioară.

Din Lecţia zilnică de Cabala 1/27/23, Zohar pentru toți „Introducere în Cartea Zohar”, „Noaptea miresei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: