Învață să dăruiești unei persoane

528.04Și acesta este motivul pentru care ne-am adunat aici – pentru a stabili o societate în care fiecare dintre noi urmează spiritul dăruirii Creatorului (Rabash, „Scopul societății—1”).

Cea mai importantă sarcină și obiectiv al nostru este să dărui Creatorului. Iar Creatorul este perceput de noi doar ca o forță comună, o proprietate, un spirit care va umple întreg spațiul dintre noi. Creatorul este numit loc. Acesta este locul dintre noi.

Relația unei persoane cu Creatorul este relația unei persoane cu un loc. Prin urmare, cel mai important lucru pentru noi este să avem grijă de locul dintre noi, adică de relațiile noastre, de ceea ce se poate manifesta între noi.

Și pentru a obține dăruirea către Creator, trebuie să începem cu dăruirea pentru om, care se numește „iubirea pentru alții. De ce? Pentru că nu există un Creator ca atare. Noi creăm această calitate din relațiile dintre noi, iar calitatea acestor relații determină Creatorul pe care îl creăm.

Așa cum se spune „Tu M-ai creat” și „Tu Mă creezi”, nu Creatorul este cel care creează o persoană, ci persoana care, prin propriile sale eforturi, după ce a primit instrucțiunile, îl creează pe Creator.

Așa cum în lumea noastră construim totul în jurul nostru și ne echipăm, în mod similar trebuie să ne adaptăm, să ne conectăm unii cu alții și să aranjam conexiuni între noi, astfel încât Creatorul să fie revelat în ele.

Aici începem deja să lucrăm împreună cu forța superioară, care este absolut ascunsă și nu se poate manifesta în niciun fel, ci doar în măsura asemănării calităților. În funcție de modul în care ne raportăm la El, îl putem revela. Prin urmare, relația noastră principală cu Creatorul se numește calitatea dăruirii.

Dar din moment ce Creatorul este ascuns și ne este imposibil să simțim prin atingere cum îl putem revela, să ne apropiem de El și să facem toate acestea treptat, pas cu pas, trebuie să avem ceva în mâini. Pentru aceasta, Creatorul a creat o legătură între noi, egoiştii, şi din aceasta trebuie să ne înţelegem stările, unde ne aflăm, adică să începem să tratăm legătura dintre noi ca pe ceva fundamental, baza din care tragem înţelegerea despre noi înşine şi despre lumea noastră.

Dacă ne schimbăm relațiile, vom începe să simțim cum deschidem din ce în ce mai mult acest spațiu. Și așa vom construi nu o lume materială, imaginară, ci o lume care este rezultatul conexiunii dintre noi. În aceste abordări treptate, pas cu pas, unul față de celălalt, vom dezvălui puterea conexiunii, calitatea conexiunii și manifestările sale speciale, care sunt numite Creatorul.

Inițial această forță, aceste calități, ne-au creat să fim opusul nostru la cel mai minim nivel. Și dacă ne îndreptăm mai departe spre dezvăluirea acestei calități, ne vom simți că suntem în două stări opuse: că nu știm nimic, nu înțelegem nimic, nu vrem să fim în legătură unul cu celălalt și ne opunem conexiunilor dintre noi; adică suntem opusi Creatorului; și, în același timp, că ne putem apropia și ne putem conecta împreună.

Congresul internațional „Să ne ridicăm deasupra noastră” 06.01.2022, „Apropierea Creatorului prin rețeaua de conexiuni dintre noi”, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: