Iubirea acoperă toate nelegiuirile

Este scris „Iubirea acoperă toate nelegiuirile”. Despre ce nelegiuiri vorbim? Nelegiuiri sunt toate cele care mă împiedică să intru în Spiritualitate. Nu comit nicio nelegiuire fiindcă, inițial, sunt plin de ele, ca rezultat al spargerii Sufletului aranjată de Creator. Când începem să studiem Cabala și să muncim în grup, înțelegem ce înseamnă că ni se refuză revelarea Lumii Spirituale și a Creatorului și cine ascunde de noi adevărata realitate, ne astupă urechile și ne închide ochii și toate simțurile. Suntem într-o lume iluzorie care nu are nicio conexiune cu realitatea; sunt nelegiuiri fiindcă ascund de noi Spiritualitatea.

Creatorul a pregătit toate aceste nelegiuiri, această ascundere în interiorul căreia trăim. Trebuie să știm asta pentru a înțelege că întreaga mea viață și existență este ascundere.

Ascunderea este rezultat al calităților mele „fiecare judecă în funcție de propriile păcate”. De aceea descriu lumea în interiorul calităților mele și, o văd ca fiind ca fiind stricată în loc să văd lumea reală din afara mea.

Înțelepciunea Cabala ne ajută să trecem de la lumea pe care ne-o imaginăm în prezent la lumea reală. Lumea reală este Creatorul. Lumea dezamăgirii în care sunt acum, lumea nelegiuirii, este anti-Creatorul. Nu este numai opusul Creatorului în care, în locul Lui, îl văd pe Faraon în toată puterea și forța egoismului lui. Un astfel de Faraon voi descoperi numai la grade foarte înalte, ca fiind linia din stânga de obținere a Creatorului.

Acum însă, simt copilăresc și îmi imaginez  în dorințele mele superficiale o lume mică sumbră. Înțelepciunea Cabalei ne învață adevărata percepție a realității și cum să transformăm înșelăciunea în adevăr, ce buton să apăsăm pentru a schimba programul cu care să vedem în locul unei reprezentări false, una adevărata.

Există numai mijloacele pregătite de Creator pentru mine care mă pot ajuta: acesta este grupul. Nu contează cât de mult îi urăsc pe prieteni și cât îi resping din cauza naturii mele egoiste, lucrul principal este să nu părăsesc calea ci, să o continui an după an. Sunt de acord să fiu în căutarea adevărului chiar dacă nu voi obține un rezultat vizibil.

Până la urmă, este mai bine să fii pe calea adevărului, căutând adevărul, decât să trăiești într-o lume a înșelăciunii ca în efectul unui drog mortal, în interiorul iluziei create de Creator pentru cei care nu sunt încă pregătiți să transforme o minciună în adevăr.

În întreaga realitate există o parte desemnată să mă ajute și, acesta este grupul. Influența mediului este nivelul cu care pot schimba lumea. Ni se pare atât de împovărătoare și plictisitoare, dar încet încet, după ani, ne dăm seama în sfârșit că nu există nicio altă alegere: Singurul mijloc cu care să ne schimbăm lumea este să ne schimbăm pe noi înșine prin grup supunându-ne în fața lui. (Minutul 0:30)

Convenția europeană a portretizat pentru noi starea de spargere a lumii în forma cea mai internă și adevărată. Convenția este grupul meu de zece, doar că este într-o rezoluție diferită, la o scară diferită. Opt sute de prieteni care au participat sunt grupul meu de zece. Trebuie să mă raportez la ei în acest fel, până la urmă, fiecare dintre ei poartă în sine o parte din Creator.

Dacă voi trata pe toată lumea ca pe un grup de zece, nu îmi va lipsi nimic din sufletul meu, îi conectez împreună și primesc sprijin din partea lor, pentru că vor același lucru. Se dovedește că dacă atingem o astfel de intensitate, prin eforturile noastre comune, putem revela Creatorul chiar la fața locului, între noi.

Acesta este primul grad spiritual, primul exercițiu pe care trebuie să-l facem după principiul „iubirea va acoperi toate nelegiuirile”. De unde provine iubirea? Provine de la faptul că iubesc punctul spiritual care este în toată lumea, „partea divină de Sus”. Conectez aceste puncte construind din ele imaginea Creatorului. (Minutul 25:20)

Trebuie să văd o mie de oameni ca pe un singur grup. Acesta este grupul meu de zece, doar că este sub lupa care înmulțește totul de o sută de ori. Deasupra la toate tulburările și  toată conexiunea la care vreau să ajung – toate sunt de o sută de ori mai mari. (Minutul 48:00)

 

Din partea întâi a Lecției zilnice de Cabala 6/11/19 – „Iubirea acoperă toate nelegiuirile” (Pregătire pentru Convenția din Bulgaria)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed