Iubirea poate fi forțată?

552.03Atunci când dorința de a primi începe să se dezvolte de la zero, mai întâi este doar o dorință de a-și menține existența. Apoi, la această dorință se adaugă o intenție. De ce fac acest lucru? De ce am nevoie de asta?

Gradele inițiale ale dorinței de a primi se preocupă doar de existența lor; gradele mineral, vegetal și animal nu se numesc rele. Aceasta este doar natura și nu există rău în natura plantelor și a animalelor. Poate părea așa unei persoane, dar animalele nu au o intenție rea de a dăuna altcuiva. Chiar dacă un prădător atacă prada, inițial nu are scopul de a-i face rău, ci vrea doar să-și satisfacă foamea și nimic mai mult.

Totuși, dorința de a primi îndreptată spre a te folosi de altcineva și de a te bucura din a face rău altora este egoismul de la nivel uman. Prin urmare, ne dezvoltăm pornind de la faptul că vrem doar să luăm ceva de la ceilalți. Dar acesta nu se numește încă rău adevărat, deoarece vreau să-i iau posesia pur și simplu pentru că îmi place mie. Nu am nicio intenție de a-l răni pe celălalt, vreau doar să mă mulțumesc pe mine însumi.

Numai atunci când vreau să fac rău altuia și să mă bucur de umilința și de durerea lui, atunci începe adevăratul egoism mârșav. Reiese că, pentru a ajunge la adevăratul rău, trebuie să ne dezvoltăm egoismul.

Acesta este motivul pentru care lumea noastră intră acum într-o etapă în care oamenii încep să se bucure din a se umili unii pe alții. Nu am nevoie de bunurile voastre, dar vreau să simțiți că sunt mai presus de voi și că trebuie să mă ascultați.

Un grad și mai înalt este atunci când voi face totul pentru a mă asigura că vă supuneți și mă slujiți cu recunoștință. Chiar dacă nu vrei să mă iubești, te voi obliga! Acestea sunt adevărate Klipot, forțe impure.

Din lecția zilnică de Cabala 3/14/22, „Câștigând războiului (împotriva înclinației rele)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed