Legătura profesor-student

Întrebare:  Să presupunem că am ales un profesor și după doi-trei ani văd că nu am nimic de învățat de la el și chiar știu mai multe decât el. Asemenea lucruri se întâmplă în lumea noastră în muzică, sport, etc. Se întâmplă asta și în Cabala?

Răspuns:  Da, se poate întâmpla la fel și aici. Este foarte posibil să merite să schimbi profesorii. Dar aici trebuie să înțelegeți cu cine schimbați. Fie că vă schimbați profesorul pentru că nu doriți să depuneți mai mult efort, fie pentru că aveți o nevoie urgentă de asta, deoarece nu puteți avansa cu vechiul profesor.

Întrebare:  Există vreo legătură specială între profesor și elev?

Răspuns:  Profesorul este un conductor al energiei superioare, al luminii superioare și al cunoștințelor superioare, către student. Prin urmare, este important pentru noi ca elevul să fie conectat la profesorul său, deoarece această legătură nu dispare.

Observaţie:  Înainte, grupurile erau foarte mici și, prin urmare, exista o relație strânsă între profesor și student. Astăzi, ai milioane de studenți și, în mod natural, știi doar o mică parte dintre ei.

Comentariul meu:  Nu contează pe cine cunosc, este important cine dintre ei se consideră a fi studentul meu, atitudinea cuiva față de mine. În această măsură, studentul se grăbește cu mișcarea lui/ei interioară spre mine, iar prin mine acela primește contactul cu o putere mai mare.

Din KabTV  “Fundamentele  Cabala” 3/4/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: