Legile care provin din Tora

Tora, „Numeri”, 19: 4-19: 5: Eleazar (Cohen) ia din sângele ei cu degetul său și stropește spre partea din față a cortului întîlnirii de șapte ori. Vaca este apoi arsă în prezența sa; fața sa, carnea sa, sângele său, cu balega sa o voi arde.

Totul in Tora ne spune despre ceea ce pare a fi un spectacol barbar ce are loc pe treptele lumii spirituale, nu în lumea materială. Tora ne spune în termeni corporali ce se întâmplă în atributele noastre, în noi și între noi.

Este foarte greu să-ți exprimi sentimentele, folosind limbajul lumii noastre, deoarece există multe interpretări ale Torei. La urma urmei, ele nu ne dau imaginea corectă. Aceste interpretări, de asemenea, au nevoie de alte interpretări, deoarece marii cabaliști care au atins lumile spirituale au descris acțiunile spirituale ca și cum ar avea loc în lumea noastră.

Pe ansamblu, este vorba despre faptul că fiecare persoană trebuie să găsească punctul de preot (Cohen) în interiorul lui și să determine modul în care poate ajuta la corectarea combinației Bina (atributul de a dărui) și Malchut (atributul de a primi).

Tora este scrisă pentru fiecare dintre noi. Preotul, leviții, și Israel sunt într-o singură persoană și el trebuie să efectueze aceste acțiuni la diferite niveluri de ascensiune spirituală.

Preotul, este atributul ce este conectat direct la forța iubirii și dăruirii. Am extras „vaca (juninca) roșie” din dorințele mele interioare, și am nevoie să o sacrific și să o jupuiesc, ceea ce înseamnă să iau dorințele necorectate numite sânge de la ea, și să le presar pe cort, care este vasul în care primesc revelarea Creatorului.

Vaca simbolizează legătura dintre Bina și Malchut.

Întrebare: De ce ar trebui să stropească sângele pe cort de șapte ori?

Răspuns: Pentru că acestea sunt șapte Sfirot : Hesed, Gvura, Tiferet, Netzach, Hod, Yesod și Malchut. Prin urmare, tot ceea ce în lumea fizică este împărțită în șapte, cum ar fi cele șapte zile ale săptămânii, de exemplu.

Există, de asemenea, o diviziune de șaizeci, cum ar fi 60 de minute sau secunde, care decurge, de asemenea, din Tora, deoarece Zeir Anpin include șase Sfirot (Hesed, Gevura, Tiferet, Netzhach, Hod, Yesod), și fiecare dintre ele este făcut din 10 nivele. De șase ori 10 este 60 și așa mai departe, 60 de acțiuni în Zeir Anpin este egal cu o dăruire către Malchut.

În plus, există, de asemenea, împărțirea în 12 în lumea materială, care decurge din conceptul de 12 triburi. Acestea sunt patru niveluri (Hochma, Bina, Zeir Anpin, și Malchut) în fiecare dintre ele există trei linii. Astfel toate marile diviziunile din lumea noastră provin din Tora.

Din KabTV „Secretele din Cartea Eternă” 6/24/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: