Libertatea trebuie plătită

283.01Războiul a dus la o creștere mare a prețurilor petrolului și gazelor, ceea ce are un impact puternic asupra vieții oamenilor din multe țări. Ce putem face ca oamenii să sufere mai puțin? Singurul lucru care poate ajuta este să unim oamenii mai mult și să atragem lumina Creatorului pentru a acoperi toate crimele.

Dar trebuie să înțelegem că stările prin care trece lumea acum sunt corecții mari care nu pot fi evitate. Acestea nu sunt probleme personale, private, ci o corecție globală. Va trebui să plătim pentru ca lumea să fie corectată.

Prin urmare, nu este necesar să ne concentrăm atât de mult pe creșterea prețurilor, desigur, acestea vor crește. Dar trebuie să înțelegem că așa plătim pentru libertatea noastră, să nu fim mituiți de confortul personal. Trebuie să te ridici puțin peste egoismul tău și să înțelegi că trebuie să plătești pentru libertate, pentru corectare, nu există nicio ieșire.

Vrem să fim un popor liber în țara noastră, adică liber în dorința noastră și să o îndreptăm acolo unde este nevoie: să ne conectăm, să facem corectarea finală ca să nu ne spună nimeni cum să gândim și ce să ne dorim, să nu ne facă sclavi și să ne stăpânească gândurile și dorințele.

Această libertate trebuie plătită prin eforturi de a se ridica deasupra egoismului. Apoi, în legătura noastră, vom fi eliberați și acolo ne vom lipi de Creator.

Suntem liberi în legătura noastră unii cu alții, nimeni nu ne obligă să ne conectăm; noi înșine vrem să slujim unul altuia. Aceasta înseamnă libertate: simt că depind de toată lumea și îi slujesc pe toți, iar prin ei, îl slujesc pe Creator. Nu există o singură dorință liberă în mine, dar mă simt liber pentru că toată folosirea dorințelor mele mă duce la dependență de Creator. Dar sunt liber pentru că știu să mă folosesc de mine în cel mai bun mod și perfect.

Din  Lecția Zilnică de Cabala 3/14/22, “Câștigând Războiul (împotriva înclinației rele)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed