Lumea – realitate sau iluzie? Partea 14

Dincolo de corectarea absolută

 Întrebare: Sufletul este împărțit în 600.000 de bucăți. Fiecare s-a spart diferit. Experiența fiecăreia dintre părți joacă un rol mare și este foarte importantă. Vom reveni în Sufletul Comun și atunci vom percepe totul ca fiind Creatorul?

Răspuns: Când ne vom întoarce împreună în Sufletul Comun, vom putea să-L obținem pe Creator în relația cu noi? Da, dar la fel ca pe orice alte acțiuni ale lumii noastre, adică înțelegem acțiunea, de exemplu, efectul electricității, magnetismului, gravitației, etc. Adică vom obține aceste fenomene, dar nu și pe El.

În Cabala, în diverse locuri, este indicat că există și un alt grad, atunci când creatura se desparte de sine, devine inclusă în Creator și începe să obțină nu consecințele, nu efectul Lui, ci pe El. Cu toate acestea, nu-mi imaginez o asemenea ascensiune. Acest lucru este dincolo de limitele corecției absolute. Este foarte posibil să existe și acest lucru.

Cert este că, în aceste etape ale dezvoltării noastre, ne schimbăm complet. Sistemul nostru de percepție, logica, totul se schimbă. Nu mai trăim într-un spațiu tridimensional: bine-rău, primire-dăruire. Începem să existăm în dimensiuni complet diferite. Prin urmare, este o problemă să spunem  ce există în timpul obținerii Creatorului. Deocamdată, este o problemă!

 Din KabTv „Fundamentele Cabalei”15/09/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed