Lumea – Realitate sau iluzie? Partea 5

Extinzând limitele percepției

Baal HaSulam, „Esența înțelepciunii Cabalei”: Acum puteți concluziona cu ușurință că toate numele și denumirile care apar în cărțile Cabala sunt într-adevăr reale și factuale, deși nu avem nicio realizare în materie. Asta se întâmplă pentru că cei care se angajează în ea au satisfacția completă cu percepția lor incluzivă a integralității sale finale, ceea ce înseamnă o simplă percepție a acțiunilor, determinate și născute din asocierea Luminii de Sus și a celor ce o percep.

Cert este că există o limită a percepției noastre. Iar Înţelepciunea Cabala   ne spune să atingem în permanență adânc, larg și, astfel, să intrăm în toate spațiile vectoriale și să le dezvăluim pe deplin. Cu toate acestea, nu putem atinge decât realitatea care ne umple. Și realitatea care nu ne umple, nu o atingem și nici nu știm dacă există sau nu.

Și aici se pune întrebarea: De unde știu cabaliştii că există o altă realitate? Au reușit ei înșiși? Dacă da, atunci de ce nu vorbesc despre asta ca fiind încă un nivel suplimentar, de realizare a realității?

Se dovedește că ei pun ghicitori înaintea noastră sau vor să ne intrige cumva, ca și cum ar spune: „Există ceva aici, dar nu vă spun.” Cu toate acestea, nu aceasta este abordarea lor.

Trebuie să atingem calitatea dăruirii, calitatea Creatorului. Iar Creatorul se poziționează pe Sine în raport cu noi ca fiind dăruitor, iubitor și unificator, ridicându-se deasupra noastră în ciuda egoismului nostru. Și noi, ridicându-ne deasupra egoismului nostru, îl putem explora, sa-L simțim și să devenim similari cu El.

Și cum o putem face astfel încât nu doar să-L simțim pe Creator din cauza echivalenței noastre cu El, ci să-L simțim, dar nu din propriile noastre Kelim (Vase) și calități? Aceasta este o problemă!

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”,9/15/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: