Lumea spirituală: Deasupra timpului, vitezei, locului

Comentariu: Cabaliștii scriu că nu există timp, viteză sau spațiu în spiritualitate ca în lumea materială. Din punctul de vedere al Cabalei, timpul este o schimbare de stări.

Răspunsul meu: Da, timpul nu există în sine deoarece tot ceea ce s-a întâmplat este interpretat în privința observatorului care înțelege asta. Prin urmare, totul este relativ, la fel cum este în conformitate cu Einstein.

Dar cum se întâmplă asta de la sine? Noi nu știm. Nu se întâmplă nimic în afara noastră. Totul este doar în senzațiile noastre.

Comentariu: Ei spun că nu există viteza în lumea spirituală, doar accelerație.

Răspunsul meu: Viteza constantă înseamnă aproape nicio mișcare. Aici avem de a face cu o derivată și nu cu o viteză constantă. Asta este susținut de asemenea în teoria relativității.

Întrebare: Cât pentru spațiu, este el într-o dorință?

Răspuns: În mod natural, căci din nou, totul este înțeles în ceea ce privește o persoană, în ceea ce privește un observator. Organul cu care cineva percepe totul este o dorința.

Prin urmare, totul se petrece doar în dorința unui om. Dacă tot ceea ce se întâmplă în dorință este constant, atunci omul pur și simplu încetează să înțeleagă asta. Noi simțim doar schimbările și nu impactul în sine.

Comentariu: Este interesant că antica Carte Zohar, scrisă în secolul 2, spune, “Zohar nu vorbește deloc despre evenimente materiale, ci despre lumile superioare, unde ordinea timpului nu este la fel ca în lumea materială. Timpul în spiritualitate este revelat pe parcursul schimbărilor în forme și pașii care sunt mai înalți decât locul și timpul.”

Răspunsul meu: Da, asta este adevărat, nu este nimic care se schimbă singur, doar în privința observatorului.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 6/10/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: