Medicina în serviciul propriu

273.01Întrebare: Recent, s-a dezvoltat citoterapia (terapia celulară și genetică), care are ca rezultat, de multe ori, vânzarea de celule stem de la un copil nenăscut.

Există povestiri despre doctori care efectuează ecografii și dau în mod deliberat un diagnostic greșit și îi spun mamei că trebuie să întrerupă sarcina din motive medicale, astfel încât embrionul să poată fi folosit pentru a întineri persoane celebre, iar ca acești medici să câștige o sumă frumușică de bani.

Ce se întâmplă? Cum se poate întâmpla asta? Principalul jurământ pe care îl depun medicii este jurământul lui Hipocrate: „Să nu faci rău”.

Răspuns: Ce tot spui acolo?! Vedem că medicii sunt una dintre cele mai egoiste specialități, pentru că un medic simte că are putere asupra ta, că îți poate comanda; își simte impunitatea.

Comentariu: S-ar părea că ar trebui să fie invers.

Răspunsul meu: Tu faci apel la moralitate, la un fel de onestitate interioară, conștiință sau dreptate. Cum se poate cere acest lucru de la o persoană modernă? Mai ales atunci când iei tineri și îi înveți să fie egoiști, să încerce să obțină o anumită poziție, un fel de putere prin orice mijloace. Un medic este plătit să deservească mai mulți pacienți și să prescrie mai multe medicamente pentru care se plătesc bani.

Fiecare medic este interesat personal ca pacienții să vină la el și nu la un alt medic. Este benefic pentru el să prescrie medicamente suplimentare pentru fiecare pacient, deoarece, în cele din urmă, se dovedește a fi un venit decent pentru el. Am discutat cu câțiva medici și mi-au explicat totul cu sinceritate. Adică, medicul nu este absolut deloc interesat de sănătatea omului.

Prin urmare, astăzi, toată medicina are ca scop câștigul de bani. Și nu este nimic de spus despre costul medicamentelor și al echipamentelor medicale. Bugetul sănătății depășește uneori bugetul apărării naționale. Aceasta este o troacă extrem de profitabilă pentru milioane de oameni.

Din moment ce toată medicina este organizată de noi în mod egoist, nu putem cere ca medicii să ajute o persoană în mod dezinteresat. Toată activitatea lor se bazează pe atitudinea lor nu față de persoană, ci față de organul său. Prin urmare, întreaga abordare, atât în general, cât și în particular, este complet eronată.

Întrebare: Poate fi schimbată această abordare?

Răspuns: Nu. Acest lucru va deveni posibil doar atunci când o persoană este convinsă că trăiește într-o lume întreagă și că este conectată cu toți ceilalți. Dacă vrea să fie sănătos, atunci trebuie să aibă grijă de sănătatea întregii societăți.

În Cartea Zohar, în capitolul „Pinchas”, se spune că toate bolile noastre sunt rezultatul unei atitudini egoiste față de ceilalți. Noi transferăm această infecție, această otravă, de la unul la altul și, prin urmare, ne îmbolnăvim.

Din „Close-Up—Anamnesis” de la KabTV 2/19/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed