Miracolul nașterii unei vieți noi

509Concepția, sarcina și nașterea sunt elementele principale ale oricărui proces de dezvoltare. Chiar și în aceste procese materiale, există multe lucruri necunoscute, ascunse și dincolo de controlul nostru.

Este dificil să înțelegem subtilitățile mecanismului acestei lucrări și cu atât mai mult să o controlăm și să aflăm motorul său intern. Desigur, concepția aparține puterii Creatorului.

Nașterea corpului uman aparține etapei animate, iar nașterea la nivel uman este nașterea spirituală. Vorbim despre un om din lumea noastră în care, datorită propriilor sale eforturi și procese controlate de sus de Creator, forța superioară, începe să se nască sistemul superior. Datorită acestui fapt, se va putea numi om, Adam, adică similar cu acest sistem superior care se dezvoltă în el, Creatorul.

Simțim că există un anumit mister în modul în care dintr-o singură celulă începe să se dezvolte o nouă viață. Este implicată o forță necunoscută, care dă celulei un impuls pentru a se dezovlta. De asemenea, experimentăm acest lucru în viața noastră obișnuită, corporală și, prin urmare, percepem sarcina și nașterea omului ca pe un miracol.

Și cu atât mai mult, este un miracol în spiritualitate. Cel mai dificil lucru este prima intrare în lumea spirituală, adică să simți forțele spirituale care acționează asupra omului. Acesta simte că sufletul său începe să se dezvolte dintr-un punct și se conectează cu forțele care acționează asupra lui. Acesta este începutul sufletului, concepție spirituală dintr-o picătură de material seminal spiritual.

Este nevoie de mulți ani pentru a ajunge la această concepție spirituală, pentru a stabili o conexiune între forța superioară și forțele omului. Când există acest contact senzorial într-o persoană pentru prima dată, prima sa conexiune cu forța superioară, Creatorul, i se schimbă radical întreaga atitudine.

Începe să se vadă pe sine și pe Creator ca parteneri și înțelege că numai în momentul în care este pregătit pentru anularea completă va putea începe o viață nouă. Întreaga sa atitudine față de viață, față de el însuși și față de Creator se schimbă.

Înainte, totul venea din dorința sa naturală, egoistă. Dar acum simte că este gata să se desprindă de egoismul său, că are înțelegerea și puterea necesară și că este gata să se vadă că există în afara egoismului său și să acționeze de dragul dăruirii. Adică, vrea să acționeze de dragul Creatorului fără a avea niciun beneficiu personal în acel moment.

Această detașare de dorința de a primi este una dintre componentele procesului de concepție și apoi de naștere în lumea spirituală.

Omul poate efectua toate acțiunile care duc la nașterea spirituală numai într-un grup, primind prin el forțe de sus, de la Creator. Creatorul se află în cadrul grupului. În măsura în care este gata să se supună acestei forțe superioare, primește forțele de dăruire care îl ajută să se construiască într-un om. În caz contrar, va rămâne o picătură moartă de material seminal care încă nu a început să se dezvolte.

Toate forțele pentru dezvoltare vin prin grup, prin grupul de zece. Prin urmare, numai dacă știi cum să aduni un grup e zece, să fii inclus în el, poți începe să vorbești despre nașterea spirituală.

Din lecția zilnică de Cabala din 11.01.2021, „Ibur (concepție) și pregătirea pentru naștere

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: