Misterul unificării masculinului și femininului, partea 4

511.01De ce a fost perturbat echilibrul în viața de familie?

Întrebare: Ce împiedică un cuplu căsătorit să-și gestioneze natura egoistă? La urma urmei, ambii vor să fie mulțumiți de ceea ce creează între ei.

Răspuns: Un cuplu nu înțelege pe deplin unde se află, ce forțe îi influențează și de ce totul în lumea corporală este împărțit în bărbați și femei.

În lumea noastră, relațiile dintre ființa creată și Creator sunt cumva imprimate în relațiile dintre sexe, deși există atribute masculine și feminine atât la bărbați, cât și la femei.

Cu toate acestea, nu putem ajunge la nicio conexiune între noi. Totuși, atunci când stabilim o conexiune unul cu celălalt, vedem că, în măsura în care ne dezvoltăm egoist de la o generație la alta, ne îndepărtăm mai mult unul de celălalt. Se pare că ne putem apropia unii de alții în ceea ce privește genul în zilele noastre și să ne înțelegem mai bine, dar nu este chiar așa.

Ego-ul care se dezvoltă, trezește în noi o rezistență și respingere și mai mare. De-a lungul istoriei umane, bărbații și femeile au știut întotdeauna ce le-a rezervat soarta. Un bărbat trebuia să asigure pâine familiei, iar o femeie trebuia să administreze casa.

O casă este femeia și ea este responsabilă de gestionarea gospodăriei și de creșterea copiilor, iar bărbatul trebuie să le asigure toate nevoile. Un cuplu a înțeles că așa și-au împărtășit responsabilitățile și astfel au purtat povara vieții. Aceasta provine din natura vieții de familie, deoarece bunicii, bunicile și tații și mamele lor le-au dat un astfel de exemplu.

Dintr-o dată, acum aproximativ 100 de ani, toate acestea au început să se destrame în toată lumea. Nu a contat dacă o țară era dezvoltată sau nu, defalcarea a fost aceeași. A avut loc în toate comunitățile conservatoare și ortodoxe și chiar în comunitățile islamice fanatice.

Planul creației ne aduce la punctul în care nu putem face nimic. Egoismul nostru a crescut atât de mult încât nu mai putem lăsa femeia acasă, astfel încât să poată crește copiii și să gătească în timp ce bărbatul iese la muncă. Acest lucru este imposibil astăzi și, prin urmare, ne întrebăm: „Cum continuăm să trăim?”

Aici intervine revelația înțelepciunii Cabalei, pentru a ne explica care este relația corectă dintre un bărbat și o femeie, deoarece astăzi este imposibil să o realizăm în același mod ca și în trecut.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 19.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed