Moartea și eu

Întrebare:  Mintea noastră refuză să accepte inevitabilitatea morții. Când cineva primește informații care îl asociază cu moartea, ceva îi spune că aceste date nu sunt de încredere. Uneori putem prezice moartea altora, dar aproape întotdeauna vom greși în ceea ce privește predicția pentru noi ȋnşine.

Experții ne spun că subconștient ignorăm faptele și ne percepem pe noi înșine ca pe cineva care va avea o existență îndelungată, dacă nu eternitatea. De ce ne simțim astfel?

Răspuns:  Pentru că nicio ființă vie nu poate sau ar trebui să înțeleagă că nu este deloc muritor. Totul din această lume ar trebui să ne propulseze înainte. Trebuie să creăm, să executăm lucruri și să lăsăm ceva după noi.

Întrebare:  A recunoaște mortalitatea cuiva, a avea frica de moarte, are efect asupra noastră?

Răspuns:  Teama de moarte este teama de inexistență. Cum să-mi imaginez o lume în care nu mai exist? Aceasta este o respingere cumplită a egoismului.

Ce este o lume? Eu sunt cel care există, eu cunosc lumea, o înțeleg și o simt. Eu sunt în ea, în centrul acesteia. Dar aici, dispar brusc.

Ce rămâne în lume? Nu o pot percepe decât prin simțurile mele. Dacă nu există „Eu”, atunci acesta este sfârșitul tuturor. Eul nostru nu poate concepe noțiunea că lumea poate exista fără el.

Singura soluție este să le explici oamenilor că lumea este eternă, fără sfârșit și perfectă. Este complet diferită de modul în care o percepem. Pentru a o vedea diferit, trebuie să ne ridicăm la nivelul calității iubirii și a dăruirii.

Întrebare:  Înseamnă că ne vom elibera și ne vom ridica deasupra egoismului nostru?

Răspuns:  Da. O vom vedea în calitatea opusă egoismului.

Faptul că suntem creați într-o anumită calitate nu ar trebui să ne limiteze. Trebuie să vedem lumea altfel, multilateral. Vom putea apoi să vedem lumea și pe noi înșine într-un fel de conexiune.

Întrebare:  Spuneți că, dacă mă ridic deasupra egoismului meu, voi atinge calitatea iubirii și a dăruirii și voi vedea lumea ca veșnică? Astfel, eu devin etern?

Răspuns: Da.

Întrebare:  Deci, rezultă că moartea nu există?

Răspuns:  Moartea nu există în calitatea dăruirii.

Întrebare:  Vor ajunge oamenii să se perceapă ca fiind veșnici?

Răspuns:  Da, știința Cabala ne explică acest lucru. Putem să o facem doar dacă avem dorința pentru asta.

Din „Știrile KabTV” cu Dr. Michael Laitman10/24/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: