Moda viitorului

Remarcă: Noi știm că era cunsumului în masă a trecut.

Comentariul meu: Da, umanitatea a realizat deja că cumpărăturile nesfârșite nu îi satisface.

Remarcă: Vine vremea închirierilor de îmbrăcăminte. Atât designerii cât și casele de modă dezvoltă acum o tendință pentru închirierea articolelor de firmă. În loc să plătești câteva sute de lire pentru deținerea unui lucru, poți plăti 50-60 de lire pentru a-l închiria. În acest fel, poți lua în considerație șifonierul tău ca o sursă de venit.

Comentariul meu: Atunci nimeni nu va mai cumpără nimic. Nimeni nu are nevoie de nimic. Câte cârpe îți trebuie? Oamenii se vor duce și vor cumpără ceva pentru ei “din mers” și atât. Și nu vor face mare caz din asta. Totul se duce.

Umanitatea se schimbă din interior. A fost odată ca niciodată, un rege purta ceva, iar el era considerat un rege. Am judecat o persoană după hainele sale.

Astăzi nu mai este cazul. Această vreme a trecut.

Întrebare: Tu spui că umanitatea se străduie acum să se schimbe din interior. Ce este frumusețea interioară?

Răspuns: Este dorința noastră. Se transformă gradual prin diferite condiții exterioare.

Puterea – vezi cum se dezvoltă astăzi tot felul de programe active pentru educație fizică și alte lucruri. Încă nu este ceva ce facem noi; totul este făcut pentru noi ca într-un fel să vindem ceva.

La fel este peste tot. dar nu va ajuta. Încă 10 ani, încă 20 de ani. În același timp umanitatea se îndreaptă spre stări noi, spre dorințe noi, mai interioare. Iar ei nu vor acorda atenție la aspect. Ei vor acorda atenție la frumusețe; va dispărea ultima. Dar, până la urmă asta nu determină nimic.

Întrebare: Și ce este această dorință interioară de care vorbești?

Răspuns: Este să te înfrumusețezi – o dorință interioară să se înfrumusețeze pe sine exterior. Până la urmă, frumusețea interioară este invizibilă. Deci mă voi infrumuseța exterior, iar toată lumea se va gândi: “Uite cât de deștept este! Uită-te la ce ochelari speciali are!”. Noi vrem să pasăm exteriorul ca interior, așa că ne batem joc de noi înșine și de alții în acest fel.

Noi trebuie să ajungem la un punct unde apreciem frumusețea interioară dintr-o persoană: bunătatea, participarea, simpatia și separația față de sine însuși spre ceilalți. Noi nici nu simțim nici nu apreciem asta, însă este ceea ce ne trebuie. Ar fi o chestie complet diferită dacă am avea modă pentru asta.

Întrebare: Și cum putem să facem această frumusețe interioară de care vorbești să fie vizibilă și populară?

Răspuns: Educația. Nu este altă cale. Este astfel încât să mă uit la o fată din clasă și să o evaluez în conformitate cu atitudinea ei corectă față de toată lumea. Un bărbat ar trebui să își aleagă soția sa în mod similar și nu în conformitate cu lungimea picioarelor sale.

Remarcă: Spui că frumusețea va fi ultima care se va duce.

Comentariul meu: Adică va ieși din atenția noastră. Când încetăm să îi acordăm atenție, ea va fi ultima care se va duce. Voi aprecia o persoană dintr-un motiv diferit. Nu voi vedea această urâțenie; voi vedea frumusețea interioară.

Asta, desigur, nu este ușor și încă nu este în această lume, care constant ne adaptează la evaluări exterioare. Dar sunt sigur că la pasul în care mergem, cu toate aceste operații pentru refacerea fețelor, a figurilor și a orice altceva, este o chestiune a unui viitor foarte apropiat.

Moda viitorului va fi direcționată doar spre o manifestație frumoasă a lumii interioare. Și nu este nevoie să se creeze nicio firmă prin care să schimbe cârpele între ei.

Întrebare: Și cum va fi această societate frumoasă?

Răspuns: O societate frumoasă se gândește doar la conținutul interior al unei persoane și trăiește prin asta. Toată lumea din ea înțelege și simte căldura unuia față de celălalt. Pentru asta vor fi apreciați oamenii. Se va întâmplă în curând.

De pe KabTV “Știri cu Dr. Michael Laitman”, 12/10/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: