Nu vă pierdeți optimismul

280.02Întrebare Sunt un optimist din fire și simt bucurie și inspirație studiind înțelepciunea Cabalei.

Dar când mă conectez la oameni, descopăr că majoritatea sunt pesimisti, deprimați și ceea ce spun eu chiar îi înfurie. Cum ar trebui să-mi gestionez corect sentimentele de fericire?

Răspuns: Înțelepciunea Cabalei ne învață cum să urcăm deasupra naturii noastre.

Vedem lumea din interiorul nostru, prin dorințele noastre egoiste. Dacă nu ne place ceva, suntem imediat iritați, devenim apatici și deprimați.

Înțelepciunea Cabalei ne învață cum să urcăm deasupra egoismului nostru, cum să fim alertați și gata să avansăm în legăturile noastre cu alți oameni și să ne înțelegem reciproc. Ca să spunem drept, trebuie să ne micşorăm ego-ul și să îl ignorăm!

La început este foarte dificil. Nu există o persoană care să nu cedeze ego-ului său, care să nu cedeze presiunii sale și care să nu simtă părere de rău sau suferință. Dar apoi totul se echilibrează și mergem înainte, depășim egoismul și urcăm deasupra lui.

Totul depinde de măsura în care ne aflăm într-un grup unit, unde ne putem ajuta reciproc în conexiunile noastre și care poate crește în mod constant calitatea Creatorului în ochii noștri, atributul iubirii și al dăruirii, ridicarea deasupra ego-ului nostru și ieșirea din acesta.

Dacă ne dăm un astfel de exemplu, chiar și atunci când nu ne simțim atât de bine pe plan intern, ne ajutăm prietenii și apoi aceștia ne ajută pe noi, astfel, trecem prin această perioadă.

Perioada în care suntem deprimați și sub controlul ego-ului nu este ușoară și este destul de lungă. Se numește exilul în Egipt, pentru că Faraonul (egoul nostru) ne domină.

Așadar, prietenii tăi sunt deja în această stare și tu nu te afli încă în ea.

Sper că nu îţi veți pierde optimismul și că vei continua să îţi arăți prietenilor tăi căldura și entuziasmul.

KabTV “Fundamentele Cabalei” 4/14/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: