O amprentă a atributelor spirituale

702.02Întrebare: De ce sunt numite simțurile spirituale exact la fel ca și simțurile noastre fizice: vedere, auz, miros etc.?

Răspuns: Noi numim cele cinci simțuri fizice din lumea noastră: vedere, auz, miros, gust și atingere. Iar în lumea spirituală, în mod natural, nu există ochi, gură, limbă sau mâini, ci doar dorințe.

Dar fiecare dorință este adaptată la un anumit fel de primire, o anumită simţire al unui atribut al Creatorului. Și așa le numim după imaginea unei persoane din lumea noastră. La urma urmei, o persoană este ca un stadiu coborât al sufletului.

Sufletul este complet în lumea spiritual, iar în el nu există organe fizice există doar dorințe. Și numai acele dorințe care vizează lumina Hochma, lumina Hasadim etc., care sunt numite și ochi, urechi, nas, gură etc. Corpurile noastre corporale sunt construite în această imagine.

Studiind înțelepciunea Cabalei, veți vedea cum atributele spirituale coboară treptat la nivelul lumii noastre și își lasă amprenta, amprenta lor în materia noastră. Suntem rezultatul lor în lumea fizică.

KabTV’s “Fundamentele Cabalei” 4/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: