O cale dificilă de diseminare a înțelepciunii Cabalei

214Comentariu: Baal HaSulam a depășit cadrul general recunoscut de Cabala, prin angajarea în activități publice largi. S-a întâlnit cu personalități publice și a scris articole pe care niciun cabalist nu le scrisese înainte.

Răspunsul meu: Baal HaSulam a încercat să facă publicitate, să difuzeze și să răspândească înțelepciunea Cabalei în orice mod posibil. S-a întâlnit cu mulți alți cabaliști, oameni de știință, oameni de stat și oameni obișnuiți. A călătorit în Polonia în timpul demonstrațiilor de 1 mai pentru a folosi cumva entuziasmul muncitorilor polonezi și pentru a le spune ce ar putea aduce în lumea noastră și cum să își schimbe viața cu ajutorul înțelepciunii Cabala. În general, el a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a răspândi înțelepciunea Cabala.

Rabaș a fost mult mai modest și la un nivel mult mai scăzut. A trăit într-o perioadă în care exista deja o mare forță de rezistență și, așa că, ca să spunem drept, nu s-a agitat cu adevărat. Am crescut lângă el și am văzut cât de limitate erau acțiunile sale.

Când a murit, i-am continuat moștenirea și mi-am propus ca scop să diseminez ideea înțelepciunii Cabala cât mai mult posibil în fiecare limbă și în întreaga lume, pe internet și ori de câte ori este posibil, fără a acorda atenție oricărei opoziții pe care s-ar putea să o întâlnesc. Chiar dacă toată lumea mă blestemă, o voi face totuși. Astfel, în ciuda rezistenței lumii, sunt încă aici.

Comentariu: Dar, pe de altă parte, Rabaș era încă un mare revoluționar ca tatăl său. A acceptat patruzeci de studenți total nereligioși.

Răspunsul meu: Da, totuși a făcut-o cu blândețe, nu atât de dur. A fost un mare salt înainte.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 19.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: