O orientare spirituală către Creator

Baal HaSulam, Shamati # 70, „Cu o mână puternică și cu furia revărsată”:

El a spus că ar trebui să știm că dintre cei care vor să intre în munca Creatorului pentru a adera cu adevărat la El și sa intre în palatul Regelui, nu toată lumea este admisă. Mai degrabă, fiecare este testat: dacă nu are alte dorințe, ci doar o dorință pentru Dvekut [adeziune], este admis.

Și cum este cineva testat dacă are o singură dorință? I se dau tulburări. Aceasta înseamnă că i se trimit gânduri străine și mesageri străini pentru a-l împiedica, astfel încât sa părăsească această cale și sa urmeze calea tuturor oamenilor.

În mișcarea către Creator, trebuie să dobândesc direcția corectă spre El. Dar nu o văd. Creatorul este descoperit doar la sfârșitul efortului meu. Merg în întuneric la fiecare pas și îl descopăr treptat ca urmare a orientării mele corecte. Dar cum putem face acest lucru în mod corect? Pentru a face acest lucru, trebuie să mă uit prin două puncte pentru a atinge un al treilea punct, așa cum aș face prin cătarea și vizorul unei puști.

Dacă mă uit printr-o singură intenție, asta nu este suficient, trebuie să combin o a doua intenție cu aceasta și atunci voi putea atinge ținta

Deci, am nevoie de câteva puncte de ghidare pe calea spirituală. Dacă am trei componente: eu, un grup („ grupul de Zece”) și un profesor („Rav”), atunci pot fi sigur că îl voi „întâlni” pe Creator.

Trebuie să mă integrez pe deplin într-un grup pentru a face acest lucru, astfel încât cei zece ai mei să devină o singură unitate. În acest fel, sunt ghidat de aceeași metodă pe care întregul grup o primește de la profesor și, deși nu știm nimic despre Creator, putem fi siguri că ne îndreptăm spre El.

Întrebare: Cum poate simți și vedea ochiul meu fizic (ego-ul) direcția spirituală prin caracteristici care mi sunt opuse?

Răspuns: Acesta nu este un ochi fizic, ci o inimă și o minte, atracția mea față de scop.

La fel cum privim intenționat atunci când vrem să ajungem la un scop fizic, tot așa vrem să obținem un scop spiritual prin noi înșine. Iar prin contrastul acestor caracteristici mă îndrept spre Creator și mă schimb treptat în așa fel încât, în funcție de echivalența caracteristicilor, încep să-L descopăr. Acest lucru funcționează în beneficiul meu și îmi schimbă caracteristicile.

Din emisiunea de pe KabTV  „Fundamentele Cabalei” din  09.12.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: