O punte către lumea spirituală

938.01De ce, când vrei să te agăți de grupul de zece și să devii un garant pentru prietenii tăi, apar brusc un abis de probleme și respingeri atât de puternice ca și cum Creatorul nu-ți permite să faci asta și te îndepărtează de pe cale?

Toate acestea sunt astfel încât să înțelegeți cât de mult vă lipsește încă puterea de corectare, cu care aceste obstacole ar deveni invizibile. Puteți sări peste acest zid, să vă ridicați deasupra tuturor obstacolelor și să realizați corectarea.

Mergem într-o bătălie numită „războiul cu Creatorul”. Suntem în război cu Însuși Creatorul împotriva Lui, pentru că El a fost cel care a creat toate aceste obstacole în calea noastră, astfel încât să dorim să ne întoarcem la El și să-L convingem să ne ajute. Trebuie să ne rugăm Lui să facă această lucrare, să cerem în mod constant, ca un copil sâcâitor care îl deranjează pe tatăl său, repetând: „Fă-o pentru mine, fă-o” și nu-l lasă în pace. Iată ce așteaptă Creatorul de la noi.

Suntem chiar în fața intrării în lumea spirituală și nu vrem să înțelegem cum să strigăm, astfel încât Creatorul să ne deschidă poarta. Există două condiții aici: este necesar să ceri și să ceri împreună. Nu este nevoie de nimic altceva. Spiritualitatea este atunci când suntem împreună, iar Creatorul Se revelează în măsura unității noastre.

În fața noastră este un zid de fier care este imposibil de urcat dacă nu ne ajutăm reciproc. Niciunul dintre noi nu poate sări peste gardul care ne separă de lumea spirituală. Acesta poate fi depășit doar prin conexiunea noastră. Depășirea acestei bariere este posibilă numai în această formă.

Trăim în epoca lui Mesia, în ultima generație, când cel mai important lucru este conexiunea noastră. Sarcina nu este să pătrundem în lumea spirituală prin noi înșine, ci să realizăm o astfel de conexiune încât să poată ajunge acolo și alții.

La fel ca furnicile când trebuie să depășească un obstacol, mai întâi fac un pod viu din ele, se leagă între ele, astfel încât alte furnici care vin din spate să se poată urca pe corpurile lor. Asta trebuie să facem. Suntem pionieri și trebuie să facem o astfel de punte din noi înșine, astfel încât alții să meargă deasupra noastră în lumea superioară. Aceasta este lucrarea noastră, munca sfântă.

Din  Convenţia Mondială de Cabala “De la zece la unul” 6/6/21, “Devoţiunea,” Lecţia 5

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: