“Obsesia de a redeschide economia ne va costa scump” (Medium)

Medium” a publicat noul meu articol “Obsesia de a redeschide economia ne va costa scump

Discursul principal pe care îl auziți în mass-media se referă la cât de repede și cât de mult să redeschidem economia. Nimeni nu pare să se întrebe de ce nu ar trebui să nu o deschidem deloc. Nimeni nu întreabă dacă întreprinderile închise au făcut vreun bine cuiva, în afară de proprietarii lor, și dacă închiderea lor nu ar fi de fapt mai bună pentru noi, restul. COVID-19 ne-a oferit o șansă să examinăm tot ceea ce am consumat și să decidem de ce anume avem cu adevărat nevoie. Cu toate acestea, într-un fel, se pare că respingem această ocazie.

Ar fi ceva dacă am rata doar o șansă de a adăuga valoare vieții noastre, alegând ceea ce ne-a fost bun și respingând ce a fost redundant. Însă problema reală este cu mult mai gravă: consumerismul excesiv ne determină să epuizăm resursele Pământului, să ne exploatăm reciproc și să risipim bani, pe care i-am putea folosi într-un mod mult mai bun decât pe accesorii, gadgeturi și nimicuri pe care le vom arunca într-un an, când trendul se va schimba..

Lumea de vis pe care am căutat-o, în care toată lumea este fericită, nu este nicăieri în mod special. Este în noi.

Ceea ce este și mai rău este că, deoarece nu învățăm lecția pe care ar fi trebuit să o învățăm de la COVID-19, va apărea în curând o epidemie mult mai gravă, care nu va răni ȋn special bolnavii și bătrânii, și a cărei rată de mortalitate să fie minimă. Vom fi loviți de o ciumă care va răni copiii și adulții, rata mortalității sale fiind mult mai mare decât a COVID-19, iar recuperarea din ea va fi mult mai lentă, mai grea și mult mai dureroasă. Așteptăm să se întâmple asta, dar putem trece și peste obsesia redeschiderii și să vedem că virusul ne-a adus într-o lume cu totul nouă.

În mod ascuns, virusul ne-a adus într-o nouă eră. Este ca și cum am fi conduşi într-o țară nouă, în care nu cunoaștem cultura sau manierele, așa că ne purtăm cum am făcut în țara noastră de unde venim. Dar, în acest loc nou, oamenii se comportă diferit: ei nu concurează. Ei împărtășesc, sunt atenți, se îngrijesc unul de celălalt și nu tolerează exploatarea.

În noua țară, oamenii nu se bucură de cumpărături.

Ei merg la magazin pentru a obține ceea ce au nevoie și își petrec restul timpului unul cu altul. Deoarece tehnologia s-a dezvoltat până la un punct în care foarte puțini oameni trebuie să lucreze în producție, majoritatea oamenilor pur și simplu socializează. Deoarece sunt conectați și se simt apropiați unul de celălalt, ei nu suferă de afecțiuni provocate de om, cum ar fi depresia, abuzul de substanțe, tulburările alimentare sau violența. Și din moment ce își petrec cea mai mare parte a timpului socializând, idolii lor sunt oameni care excelează în apropierea inimilor oamenilor.

Noi, omenirea, am fost admiși în această țară. Încă o ignorăm, dar suntem deja acolo. Acesta este motivul pentru care dintr-o dată, nimic nu funcționează, dar fără un motiv aparent. În această nouă țară, facem pași de copii. Și la fel ca bebelușii, trebuie să ne gândim de două sau de trei ori înainte de a face un alt pas.

Nu este nevoie să ne temem; nu este o țară ostilă.

Dacă ne gândim pozitiv la alții, noua țară ne va îmbrățișa și ne va învăța ce să facem și cum. Tot ce cere de la noi este să încercăm să învățăm cum să ne conectăm, mai degrabă, decât cum să controlăm, lucru cu care am fost învățați în casa noastră anterioară.

Lumea de vis pe care am căutat-o, unde toată lumea este fericită, nu este nicăieri în mod special. Este în noi. Lumea veche se fisurează și se dezintegrează, iar lumea nouă, noua realitate apare. La fel cum gândurile noastre rele au creat lumea veche, noile noastre gânduri generează o lume nouă. Acestea sunt gânduri despre conexiune, lipire și grijă reciprocă, cu toate acestea, încă în mare parte, ignorăm prezența lor. Cu toate acestea, ele sunt deja suficient de puternice pentru a ne despărți de vechea lume.

Toate nașterile sunt dureroase și toate începuturile sunt dure, dar putem face acest lucru mult mai ușor, dorind să luăm parte la el. Dacă rezistăm, nașterea noastră va fi una dureroasă. Dacă participăm la procesul propriei noastre voințe, va fi o experiență minunată. La urma urmei, ce ar putea fi mai bine decât să ajungeţi într-un loc în care toată lumea își dorește cu adevărat să vă fie prieten și voi doriți să vi-i faceți prieteni?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: