Omul nu ar trebui să-și distrugă dușmanii

630.2Este un lucru trist să nu ai prieteni, dar este și mai trist să nu ai dușmani. (Che Guevara)

„Este trist să nu ai prieteni.” Este într-adevăr trist. Este necesar să ai prieteni pentru că fără ei este imposibil să te îndrepti spre scop. Doar în măsura în care te apropii de ceilalți oameni poți să te îndrepti spre scop, pentru că scopul este între toți, între oameni, între prieteni.

„Și este și mai trist să nu ai dușmani.” Aș spune că dacă nu simt adversari înseamnă că Creatorul nu mă împinge spre obiectiv. Și de aceea mă întristează și pe mine. Trebuie să existe adversari, puternici și duri. Depinde cat de capabil esti.

Întrebare: Și ce faci cu acești adversari? Cum îi învingi?

Răspuns: Nu-i înving. Țin cont de ei și îmi aleg drumul mai departe. Adversarii mă îndrumă.

Întrebare: Deci aceasta este o ajustare care nu poate fi eliminată?

Răspuns: În niciun caz. Le sunt foarte recunoscător pentru asta.

Întrebare: Și dacă, așa cum se întâmplă de multe ori acum, cineva distruge adversarii, este aceasta calea greșită?

Răspuns: Aceasta este din mediocritatea internă; Nu pot spune altfel. Pentru că trebuie să-ți respecți dușmanii. Pentru că aceasta este următoarea linie, stânga împreună cu linia dreaptă. Și numai combinația corectă a acestor două linii te poate duce la scop.

Prin urmare, în niciun caz nu disprețuiți, nu distrugeţi, nu îndepărtaţi dușmani. Țineţi cont de ei tot timpul, nu mai puțin decât accepți forțele care se presupune că te ajută să-ți atingi scopul. Dușmanii vă ajută să vă atingeți scopul și mai mult, pentru că pur și simplu nu îl vedeți.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 10/4/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed