Omul, violatorul armoniei

Baal HaSulam, Introducere la Cartea Zohar: Nu trebuie să gândim starea de odihnă a ființelor din lume în afară de om, deoarece omul este centrul Creației, așa cum va fi scris mai jos în articolul 39. Toate celelalte creaturi nu au nicio valoare de sine decât în măsura în care ele ajută omul să-și atingă integralitatea. Prin urmare, ele se ridică și cad cu el fără niciun fel de considerare de sine.

Întrebare: Dacă criza și căderea apar la nivelul categoriilor minerală, vegetală și animală, atunci aceste categorii cad împreună cu omul? Unde este rolul omului în asta? Sau este doar el în acest mediu și culege beneficiile?

Răspuns: Omul este în acest mediu ca organizator al acestei căderi. Natura însăși este integrală. Nivelurile sale mineral, vegetal și animal sunt interconectate și sunt într-o armonie perfectă.

Iar omul încalcă această armonie cu egoismul său. El este cel care trebuie să se corecteze și apoi să se conecteze cu întreaga Natură în aceeași imagine integrală, generală, să se completeze reciproc în pace, în armonie între ei și împreună cu toate nivelurile Naturii. Forțele Naturii ne împing în acest sens.

Dacă înțelegem rapid acest lucru și facem tot ce este nevoie, atunci nu vor fi viruși și nu vor fi probleme. Și dacă ne împingem, umflăm și ne răsfățăm doar egoismul, atunci Natura, cu reacțiile ei ascuțite, va cauza inevitabil tot felul de probleme.

Aceste probleme ne vor arăta că trebuie să ne anulăm, să ne unim între noi și să nu abuzăm de Natură fiindcă Ea ne va conduce oricum în continuare la echilibru, dar prin presiune, crize și lovituri.

Dar sper că oamenii vor învăța și vor auzi ce spune Înțelepciunea Cabala despre asta și, atunci ne vom redresa cu adevărat.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 10/05/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed