Orașele nefericite – Pithom și Raamses

115.05Întrebare: Faraonul îi obligă pe toți cei care se străduiesc să dezvăluie calitatea de dăruire sau Creatorul (numit Israel) să construiască orașele Pithom și Raamses. Ce sunt aceste două orașe? Ce reprezintă în raport cu munca interioară a omului?

Răspuns: A construi înseamnă a umple marea dorință numită faraon cu egoism atât în ​​linia dreaptă, cât și în cea stângă, în totul. Dar când o umplem, vedem că această plăcere nu duce la niciun rezultat, cu excepția dezamăgirii.

Întrebare: Profesorul dvs. oferă această explicație: Raamses este Ra’am Sus, puterea calului, care simbolizează munca omului pentru a-și umple egoismul. Dar apoi se simte brusc la marginea unui abis.

Pithom este Pi Tehom, gura abisului. Se pare că ești lăsat, ca în basmul lui Pușkin, într-un jgheab spart?

Răspuns: Sigur.

Întrebare: Există, de asemenea, o explicație că aceste două orașe se numesc Arei Miskenot, orașe periculoase în ebraică. De ce sunt periculoase?

Răspuns: Din cauza faptului că omul nu poate ieși niciodată din natura sa egoistă, să se ridice deasupra lui, ci va rămâne în aceste „orașe”, adâncindu-se din ce în ce mai adânc în ele și murind.

Întrebare: Dar nu ne va obliga procesul de evoluție să ne dezvoltăm? Există încă o amenințare de a rămâne în Egipt pentru totdeauna?

Răspuns: În general, nu există în esență o astfel de posibilitate, deoarece programul Creatorului este perfect și în cele din urmă ne conduce să înțelegem nevoia de a părăsi Egiptul. Dar, pe de altă parte, este încă o condiție periculoasă în care omul poate rămâne în ea o perioadă foarte lungă de timp, aproape toată viața.

Cu toate acestea, simte încă o stare de deznădejde. Toate senzațiile descrise în Tora trebuie să apară în toată lumea. La urma urmei, în principiu, mulți dintre noi încep deja să vadă că trebuie doar să scape din aceste stări.

KabTV „Stări spirituale” 26.03.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: