Pe Baza Intereselor Personale

273.02Comentariu: Dacă luăm în considerare sistemul de pedeapsă care există astăzi, acesta are, parcă, două principii. Un principiu este mai uman în cazul în care încercarea este de a insufla unele norme morale prin muncă fizică forțată.

Celălalt principiu implică doar pedeapsa pentru toate faptele rele. Acest sistem nu are așa-numita linie de mijloc sau corecție.

Răspunsul meu: Dar se poate aplica aici pentru că nu este cerut de societatea însăși. Dacă întrebi oameni obișnuiți sau chiar aceiași avocați, au o mulțime de teorii și filozofii, dar în principiu nici nu știu ce vor să construiască în general.

Ce și-ar dori societatea să vadă? Ce fel de persoane ar trebui să fie în ea?

Ei fac totul nu din practică sau dintr-un plan care vizează educarea unei persoane, pentru schimbarea societății și o viziune asupra viitorului, ci doar din ceea ce îi interesează în acest moment. Ce ar trebui să facem pentru a câștiga bani pentru noi înșine, pentru a deveni faimoși și pentru a se ridica deasupra celorlalți și a se făli cum muncesc?

Totul este direcționat în a justifica poziția lor în societate ca sursă de susținere și succes. Atâta timp cât sistemul este egoist, va continua să existe.

De la KabTV „Prim-plan. Prezumtia de nevinovatie” 3/10/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed