Pe o mică plută

Dacă sunt constant în prieteni, nu voi cădea, îmi pot echilibra stările. Este ca și cum am sta pe o plută lovită de valuri, toți zece dintre noi. Iar toată munca noastră constă în echilibrarea plutei pe marea furtunoasă, când toată lumea face eforturi doar pentru asta.

Există un nivel în mijlocul plutei care arată nivelul orizontal și ne concentrăm cu toții pe el, pe linia de mijloc. Facem acest lucru împreună, altfel nu putem echilibra nivelul. Trebuie să ne simțim unii pe alții, să înțelegem ce face fiecare și ce avem nevoie pentru echilibru. Nu acționăm pe rând, unul după altul, ci trebuie să fim conectați intern chiar înainte de a efectua acțiuni, pentru a ne alinia nivelul la zero.

Prin echilibrarea nivelului, efectuez o acțiune opusă Creatorului: El ridică valurile și eu vreau să compensez tulburările, să compensez lucrarea Lui și, astfel, Îl strig. Lucrez cu ecranul și lumina reflectată împotriva Creatorului, ceea ce duce la o coliziune din cauza opoziției acțiunilor noastre și, în același timp, la adeziune, deoarece lucrăm împreună. Este ca și cum dansăm un tango, ca mireasa și mirele.

Iar acest lucru necesită conectarea inimilor. Mintea nu va ajuta aici, fiindcă funcționează prea încet. Doar inima poate reacționa instantaneu. Iar dacă o inimă o simte pe cealaltă, ele se vor înțelege imediat chiar înainte ca înțelegerea să ajungă în minte și să înceapă să gândească.

Prin urmare, vrem să fim într-o singură inimă. Când simțim că este posibil, înțelegem brusc cum este de fapt aranjată lumea spirituală, adică „deasupra rațiunii”. Iar mintea va începe să reacționeze într-o jumătate de minut și nu înainte și, prin urmare, principalul lucru este sentimentul, care răspunde imediat.

Și o singură inimă înseamnă că nu există nicio diferență în atitudinea noastră și nu există întârziere de la inimă la inimă, ci pur și simplu suntem toți împreună. Prin urmare, nu trebuie să ne așteptăm unii pe alții sau să ne întrebăm unul pe celălalt ce face celălalt pentru a echilibra nivelul. O echilibrăm împreună și nu cerem nimic pentru că știm, simțim, ce va fi. Ne ridicăm peste timp, pentru că nu trebuie să aștept acțiunile prietenilor. Trăiesc cu ei într-o singură inimă. Prin urmare, timpul dispare, deoarece nu există trecut, prezent și viitor.

Trecutul, prezentul și viitorul există între noi, doar datorită transferului de la unul la altul. Dacă acționăm cu toții dintr-un punct, atunci nu există timp. Se dovedește că suntem deja în eternitate, deoarece timpul a dispărut.

Cu toate acestea, dacă nu lucrăm din centrul grupului, toată munca noastră va fi într-un foarte lung drum, învârtindu-ne în cerc. În cele din urmă, vom ajunge într-o zi la scop, dar vom lungi foarte mult timpul.

Nivelul este punctul central al grupului, o singură dorință, o singură intenție, o singură inimă. În acest loc îl putem dezvălui pe Creator: unul împotriva celuilalt.

Nivelul nu este o bulă de aer într-un lichid, ca într-un dispozitiv fizic, ci în inima comună a grupului care aparține tuturor. Imaginați-vă că suntem pe o plută care se balansează pe valuri. În mijlocul plutei există un nivel pe care trebuie să îl menținem în echilibru. Dacă suntem capabili să-l aliniem, atunci în punctul central, care menține echilibrul în ciuda valurilor, apare contactul nostru cu Creatorul, revelarea Lui.

Iar în gradul următor, va deveni și mai dificil de menținut echilibrul, fiindcă valurile se vor umfla mai sus, iar pluta va deveni mai înaltă, cu ”două etaje”. Totuși, acest lucru ne va face să ne unim și mai strâns într-o singură inimă și numai în acest fel vom descoperi tot mai multe oportunități de a dezvălui Creatorul și de a-L bucura.

Iar nivelul este punctul comun pentru noi toți, care a venit de la Creator. Este Creatorul din noi! Nivelul va fi în echilibru dacă suntem direcționați unul către celălalt, fiecare dorind nimic pentru sine și fiind pregătiți să oferim prietenilor, totul din noi.1 (Minutul 51:30)

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 21/10/19, Simchat Tora

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed