Pentru a salva civilizația, trebuie să scăpăm de ea?

961.1Comentariu: Elon Musk a promovat colonizarea planetei Marte deoarece susține că aceasta este necesară pentru conservarea speciei. „Este important să obținem o bază autonomă pe Marte, deoarece este suficient de departe de pământ încât [în cazul unui război] este mai probabil să supraviețuim decât pe o bază lunară” (The Guardian).).

Răspunsul meu: Aceasta este mântuirea într-un sens în care dacă omenirea se angajează în asta, oamenii vor uita de război. Altfel, niciun Marte nu va salva omenirea de la război. Doar un remediu pentru egoismul nostru poate salva omenirea de război.

Dacă începem să luăm astfel de medicamente pentru egoismul nostru, atunci nu va trebui să zburăm pe Marte. Nu va fi război.

Dar per total, o călătorie pe Marte nu ne va oferi nimic. Asta e copilăresc.

Întrebare: Totuși, el vorbește despre salvarea umanității, astfel încât să putem scăpa de războiul pe care îl vom începe aici. Vreţi să spuneţi că nu vom putea scăpa?

Răspuns: Scăpa de ce? Te deranjează Pământul sau oamenii?

Comentariu: Ei bine, aici va fi un război, dar vom zbura și vom scăpa.

Răspunsul meu: Atunci este o altă chestiune. Înseamnă că nu-ți pasă ce se va întâmpla cu ceilalți oameni de aici. Consideri că a scăpa de civilizație este de fapt salvarea civilizației.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman”17.02.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: