Pentru fiecare tip de suflet

Întrebare: Am auzit că o pagină a unui text scris de un cabalist este suficientă pentru a intra în Spiritualitate. De ce s-au scris atât de multe cărți, mii de pagini?

Răspuns: Întâi, fiecare om are propriul lui destin, propriul său tip de suflet, propria avansare. Unuia îi place ceva anume, altuia, altceva.

Avansăm către Creator pe diferite căi și cu diverse viteze. Unul merge pe stânga, unul merge pe dreapta, altul zăbovește jumătate de pas, etc.

Nu văd în niciunul din articolele sau scrisorile lui Baal HaSulam sau Rabaș în care să existe reluări și, astfel, să nu fie nevoie să luați ceva grăunțe din fiecare din ele.

Dar nu contează! Până la urmă, când le studiem, ajungem la starea în care totul este procesat în noi, este tocat și aduce un rezultat.

Întrebare: Dacă „Șamati” (Cartea „Am Auzit”) trezește în mine o furtună de trăiri, este o dovadă că se potrivește tipului meu de suflet și destinului meu?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Acesta este modul în care poți verifica o carte?

Răspuns: Nu. Sunt așa toate cărțile lui Baal HaSulam și Rabaș, ele sunt ceea ce ai. Îți recomand să nu te împrăștii prin cărțile altora.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 10/03/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: