Pericolul tulburărilor sociale după Coronavirus, partea 3

Organizația Internațională a Muncii a publicat faptul că coronavirusul ar putea elimina jumătate din locurile de muncă, lăsând aproape două miliarde de șomeri. Cum alimentăm două miliarde de familii fără mijloace?

Dacă organizăm corect munca și distribuim roadele muncii între toți în mod corect, vor fi suficiente pentru toată lumea. Trăind într-o societate integrală, o persoană se va simți bine și confortabil.

Dar dacă nu reușim să facem acest lucru, vom fi din nou atacați de viruși care ne obligă să stăm acasă în carantină și va revendica mai multe vieți omenești, până când suntem de acord că este mai bine să împărțim cu ceilalți pentru a rămâne în viață. Învățarea acestui lucru va fi foarte dificilă.

Tulburările au început în multe țări: băncile ard în Liban, demonstrații armate au loc în Statele Unite. Există un pericol tot mai mare de izbucnire a violenței. Egoismul alimentează furia, nu e de mirare că americanii au cumpărat toate armele din magazinele de arme.

Acum vor ieși în stradă și își vor încheia socotelile, în primul rând cu guvernul.

Pe baza sumelor uriașe de bani care, cu binecuvântarea guvernului, trec în buzunarele celor super-bogați, va fi o tulburare serioasă.

În mod evident, împărțirea egală a bunurilor necesită o mentalitate nouă progresistă din punct de vedere social, care trebuie insuflată. Toată lumea trebuie să vadă clar că, dacă nu ne apropiem unul de celălalt și devenim mai amabili, va trebui să ne distanțăm mai departe unul de celălalt și să primim lovituri și catastrofe grave, naturale, precum și create de om.

Ce îi poate obliga pe oameni să gândească într-un mod mai general, mai integrator și să simtă dependența între noi? În fața suferinței, a bolilor și a morții, toată lumea va fi gata să asculte și să confirme că lumea noastră este integrală, închisă, fără loc de ascundere. Prin urmare, trebuie să ne comportăm în acest fel unii cu alții pentru ca toți să fim egali și să ne simțim ca făcând parte dintr-o familie comună.

Nu există niciun motiv să sperăm că acest coronavirus va dispărea. Dacă nu pentru acest virus, va veni un altul și ne va duce la punctul de a fi nevoiți să ne angajăm în unitatea integrală comună a naturii, așa cum fac în prezent, nivelurile mineral, vegetativ și animal.

Epidemiologii prevăd că această pandemie va dura cel puțin încă un an și jumătate până la doi ani.

Prin urmare, coronavirus este aici pentru a rămâne și, în caz contrar, va veni un alt virus, nu mai bun decât ultimul.

Umanitatea va trebui în continuare să-și potolească egoismul și să adopte o formă mai rotundă a societății în care fiecare este egal și susținător unul de celălalt, în loc să tragă doar pentru el și să încerce să smulgă cât mai mult de la guvern pentru propriile nevoi. Aceasta va favoriza doar apariția de viruși mai noi, mai vicioși.

Sunt foarte optimist în acest sens, deoarece loviturile ne ajută să gândim. Vedem cum lumea s-a oprit în fața pericolului. Noi viruși ne vor uni și mai mult și ne vor arăta calea spre o conexiune corectă, spre sistemul integral reciproc. Când sistemul conexiunilor noastre devine bun și corect, toți virușii se vor transforma din dăunători în benefici. Mult noroc pentru noi!

Din programul KabTV „Perspective globale: pericolul tulburărilor sociale după coronavirus, partea 3”, 5/1/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: