Perioada de căutări, partea 6

De ce există 10 triburi ale poporului Israel dispersate în întreaga lume?

Întrebare:  Ce puteți spune, ca un cabalist, despre cele zece triburi pierdute care încă nu pot fi găsite? Care a fost rostul acestui lucru? Aceasta este încă o mare parte a națiunii care trebuie să ajungă la unitate.

Răspuns:  Da, desigur. Au rămas doar două triburi și jumătate, iar restul au dispărut.

Cert este că există un număr foarte mare de oameni care nu locuiesc undeva, într-un loc sau altul, ci s-au stabilit pe glob. Vedem în poveștile celor două triburi rămase cum au trecut prin toate căile exilului, amestecându-se cu alte națiuni și toate acestea. Acesta este un proces istoric foarte interesant.

Întrebare:  Există trei zone principale în care evreii s-au stabilit în exil: Africa de Nord, Spania și Germania.

De ce a făcut natura asta, printr-o metodă atât de aspră? Dacă natura are un scop, ca toate popoarele să se unească și întreaga umanitate să devină un singur organism, atunci acest lucru ar putea fi făcut într-un mod mai blȃnd.

Răspuns:  Natura are propria logică: de a alege un grup, din întreaga umanitate.

În primul rând, acest grup este format din reprezentanți ai tuturor națiunilor. Acesta nu este un popor biologic, ca toate celelalte, ci pur și simplu oameni conectați printr-un singur scop comun: dorința de a se conecta pentru a descoperi forța superioară, o existență superioară, de a trăi în armonie cu toată natura integrantă. Deci, a fost destul de rezonabil și destul de justificat.

Comentariu:  Natura i-a condus pe evrei la un anumit fel de unitate. Atunci unitatea s-a pierdut, iar natura (Creatorul) i-a dispersat în toată lumea.

Răspunsul meu:  Totul a fost așa cum a trebuit să fie. Acest lucru a fost cunoscut chiar și în zilele lui Avraam, Isaac și Iacob. Tora sugerează faptul că Iacob trebuia să le spună copiilor săi despre asta, dar a ascuns-o de ei, adică de cele 12 triburi, viitorul lor.

Iar astăzi, când suntem aproape de sfârșitul căii, unitatea trebuie dezvăluită. De ce încă se ascund cele zece triburi, în alte națiuni? Nu știm. Nu ne putem imagina ce s-ar fi putut întâmpla cu lumea dacă acest grup, numit evrei, în ciuda numărului lor mic, nu s-ar fi dispersat în întreaga lume. Nu ne dăm seama cât de exact este declanșatorul și sursa tuturor problemelor, a tuturor acțiunilor, a întregii istorii a lumii

Vedem ce impact mare a avut asupra întregii omeniri. După distrugerea Primului Templu în secolele VI și VII î.Hr., a apărut confucianismul și toate metodele estice. Și după distrugerea celui de-al doilea templu, au apărut creștinismul și islamul

[261932]
Din KabTV „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel, partea 6” a, 15/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed