Plagi egiptene: ciumă de animale

527.02Întrebare: A cincea plagă egipteană este pestilența animalelor. Despre ce fel de animale este vorba dacă ne referim la starea interioară a omului?

Răspuns: Este vorba despre diferite niveluri ale dorinței. Animalele reprezintă dorințele noastre animalice. Această plagă este simțită ca o manifestare a egoismului meu, despre care nu știam înainte și că realizarea nu o pot folosi în niciun fel.

Există zece dorințe în om care merg de la Malchut la Keter, cele zece Sefirot, în care se manifestă fundamentele egoiste ale acestor dorințe. Când omul își dă seama că nu poate folosi aceste proprietăți pentru dăruire, înțelege că nu va putea simți viața spirituală în ele.

Întrebare: Putem spune că toate plăgile merg de la dorințele externe la cele mai interne? De exemplu, a șasea plagă o reprezintă vezicule și furuncule care apar pe corpul omului și nu pe animale.

Răspuns: Da. Dorințele se manifestă din exterior, departe de om, în cei apropiați lui

Aceste dorințe ale unui om în raport cu sine, față de Creator, față de alți oameni, îi arată, în primul rând, că nu pot fi folosite. În orice formă, fiecare dintre ele demonstrează că nu poate fi folosită de dragul dăruirii și, prin urmare, dacă se manifestă în om, el nu va putea părăsi Egiptul cu acestea și nu va intra în lumea spirituală.

KabTV „Stări spirituale” 30.01.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed