Porunca: „Nu vei fura”

550Când merg pe calea spirituală, iau legătura cu Creatorul prin proprietățile mele corectate. Sunt deja în ascensiune și pot acționa în lumea superioară, simt Creatorul și dorințe opuse apar în mine, deoarece latura impură este întotdeauna gata, ca să spunem așa, să te ajute, să te tragă undeva. Și acum trebuie să fii atent „să nu furi”. Din punct de vedere spiritual, „Nu vei fura” înseamnă să nu furi din direcția către iubire și dăruire, spre sfințenie, spre partea egoismului tău: „Ține-te! Stai de pază! ” Nu fura din sinele tău spiritual către sinele tău impur. Dimpotrivă, trageți totul de la proprietățile voastre defecte, impure, la cele pure, superioare, ușoare. Opusul se numește furt.

Întrebare: Și în viața noastră?

Răspuns: Viața corporală nu este nimic! Cabala nici măcar nu vorbește despre asta, deoarece nivelul la care existăm astăzi nu este considerat deloc real.

Întrebare: Hoții profesioniști își justifică cu siguranță acțiunile?

Răspuns: Toate acestea pot fi justificate pentru că în această lume nu avem voință liberă. Prin urmare, în această viață nu există răsplată, pedeapsă, iad și paradis. Pot să calmez sau să dezamăgesc pe toată lumea, în funcție de cine se așteaptă la ce. Dacă îți termini viața la nivelul la care trăiești, atunci nu ai nici paradis, nici iad, pur și simplu mori ca orice alt animal. Și dacă v-ați dezvoltat sufletul de la ceea ce numim punctul din inimă până la primul cel mai mic zece Sefirot, acesta rămâne pentru totdeauna și continuă să se dezvolte de la un ciclu la altul. Adică sunteți renăscuți în această lume, ajungeți la o anumită vârstă, veniți din nou la Cabală și începeți din nou să vă dezvoltați sufletul până când ajungeți la înălțimea maximă a nivelului lumii infinitului. Este posibil să aveți nevoie de mai multe vieți. Dar numai asta rămâne de la viață la viață. Prin urmare, după toate viețile noastre trecute înaintea acestui prezent, când am simțit doar prima atracție pentru Cabală și am început să ne dăm seama, doar aceasta rămâne. Numai din aceasta vom avea impresii care sunt mai mari decât datele informaționale.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 11

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: