Pregătește-te pentru congres – Investește în sufletul tău

Investind în pregătirea pentru congres, omul investește în sufletul său. Din  nefericire, nu toată lumea înțelege acest lucru.

Când cineva vine să studieze știința Cabala, încă nu înțelege unde a ajuns. Se pare că acesta este doar un fel de curs în care va dobândi noi cunoștințe și înțelegere – adică va învăța ceva și apoi va pleca. Omul nu reușește să realizeze că știința Cabalei nu este la fel ca toate celelalte științe care ne lasă în aceeași lume în care locuim cu rudele noastre, într-o realitate familiară. Nu ne dăm seama că intrăm pe ușa care se deschide către o nouă realitate. Și primim acolo nu după moarte, ci în timpul această viață, prin extinderea percepției noastre și astfel începem să simțim realitatea  la un alt nivel.

Aceasta nu este o simplă extensie a impresiilor, cum ar fi diferența dintre percepția unui câine și un om, în care omul înțelege ceea ce se întâmplă cu un câine și un câine nu poate înțelege intențiile unei persoane. Aici, vorbim despre o realitate total diferită, adică omului îi sunt dezvăluite toate forțele care acționează asupra noastră, la nivel spiritual. Forța comună se numește Creatorul și vom învăța cum să facem conexiunea cu El și să stabilim relații reciproce: El îmi dăruiește mie și eu Ii dăruiesc Lui.

Această percepție nu se schimbă odată cu moartea corpului. Starea trupească nu are niciun efect asupra stării spirituale a unei persoane, deoarece se ajunge la percepția realității reale.

Omul care a ajuns să studieze nu știe nimic despre acest lucru și, chiar dacă i se explică acest lucru, nu va înțelege încă, deoarece aceasta depășește percepția și senzația lui. Acum ni s-a oferit ocazia să trecem la percepția unei realități spirituale noi: să simțim forța cu care trebuie să lucrăm și să stabilim o conexiune reciprocă.

Și toate acestea depind de modul în care acum ne creștem puterea comună, împreună. Nu este vorba de puterea individuală a tuturor. Mai exact atunci când omul se eliberează de izolarea interioară și dorește să-şi părăsească propria persoană în fața prietenilor, a grupului, a lumii, el dobândește treptat o percepție nouă și simte că în afara propriei persoane există o forță, Creatorul, care umple totul. Pentru a face acest lucru, este nevoie de ajutorul grupului, al prietenilor, pentru că o persoană nu poate ieși singură și are nevoie de putere externă.

Prin urmare, omul se forțează să fie într-un grup, să se conecteze cu prietenii și să urmeze majoritatea, chiar împotriva dorinței sale, deoarece este clar că de la naștere, el nu a avut nicio dorință de dăruire și unitate. Dacă cineva reușește să facă asta cu ajutor de Sus, atunci el va continua. Dar mulți nu pot îndura și renunța. Această muncă necesită multă răbdare și, cel mai important, trebuie să nu părăsească drumul.

Nu există altă cale de a ajunge la adevăr; altfel îți vei încheia viața fără a deveni om (Adam). Alegerea este a voastră. Creatorul împinge pe toată lumea, dar numai către o anumită graniță, dincolo de care presiunea nu mai este posibilă. În caz contrar, nu veți fi o ființă umană, ci un înger, adică un animal spiritual.

Prin urmare, trebuie să vă puneți într-un cadru clar, de fier, și să nu vă permiteți să ieşiți de el. În acest fel, oferim Creatorului o oportunitate de a lucra asupra noastră. O parte din lucrare ne este încredințată, iar cealaltă parte va fi realizată de Creator. Creatorul funcționează însă numai în condițiile în care ne-am completat partea; adică am participat la lecții și am participat la ele în măsura în care am putut și chiar dincolo, până am completat măsura efortului care ne-a fost atribuit.

Timpul nostru este special, deoarece toată lumea caută o cale de ieșire dintr-o criză fizică și spirituală. Omul din lumea modernă, cu tot intelectul, realizările din știință și înalta tehnologie, este încurcat în jocuri lipsite de valoare și dependențe vulgare. Creatorul ne împinge spre dezvoltarea spirituală și de aceea El respinge dezvoltarea noastră de succes în lumea corporală. Ca urmare a dezvoltării noastre, de fiecare dată ne găsim într-o criză mai profundă, pentru a înțelege în sfârșit că numai egoismul nostru este principalul inamic, care ne tulbură viața. Dacă nu îl corectăm, nu vom trăi niciodată o viață fericită. Fiecare îmbunătățire temporară va fi urmată inevitabil de o cădere, un război sau o catastrofă.

Prin urmare, întreaga lume trebuie să înțeleagă unde suntem, unde trebuie să mergem și cum putem avansa către acest obiectiv desemnat de natură. Ce vrea natura, Creatorul, forța superioară de la noi?

Grupul nostru Bnei Baruch a clarificat ultimii pași înainte de a intra în Lishma (dăruire) și este chiar în pragul spiritualității. Desigur, nu este ușor să faci acest ultim pas în Lo Lishma și primul pas în Lishma – aceasta este Machsom, granița lumii superioare. Dar ne apropiem de aceasta și începem să simțim trecerea de la starea de primire la dăruire, adică de la puterea forței egoiste la dorința de a fi sub influența forței dăruirii.

Forța egoistă nu dispare; mai degrabă este echilibrată de forța altruistă, care i se adaugă. Apoi vom lucra cu două forțe ale naturii: negativul și pozitivul, forța egoistă a ființei create și forța altruistă a Creatorului, care se îmbrăcă în noi.

Și toată această muncă este posibilă numai prin mediul înconjurător. De aceea, Adam HaRishon, sistemul creației creat de Creator din dorința de a îl bucura, este zdrobit. Și vrem să fim oameni, adică copii ai lui Adam și să restaurăm acest sistem, să-l reconectăm. Îl conectăm cu ajutorul Creatorului, care a spart acest sistem și este gata să îl refacă, la cererea noastră. Și datorită acestei munci, devenim asemănători cu Creatorul și ne contopim cu El.

Aceasta este starea noastră dinaintea congresului, care ne prezintă o sarcină unică de inspirație în fața noastră: să intrăm în lumea spirituală, prima senzație a realității superioare, care este dincolo de gândurile și dorințele noastre actuale. Aceasta este o anticipare foarte interesantă, o aspirație cerească, din această lume, pentru că intrăm în adevărata stare care există în natură. Și astăzi, suntem în stadiul de pregătire, care este creat artificial, dar care de fapt nu există în natură. Această lume este necesară numai pentru a atinge corectarea, în ea.

Ne adunăm la congresnpentru a sărbători intrarea noastră în spiritualitate, care se află în fața noastră. Prin urmare, avem nevoie de o unitate și mai mare și o garanție reciprocă unul pentru celălalt. Fără prieteni, nimeni dintre noi nu poate face nimic; fiecare avansare are loc numai datorită conexiunii și unității.1 Minutul 5:00

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 1/25/20 Pregătirea pentru Convenție

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: