Profesie sau vocație?

631.1Comentariu: O tânără ne scrie: „Pot să desenez bine și să cânt la un instrument muzical. Mi-aș dori cu adevărat să schimb lumea, să-i dăruiesc ceva. Dar ce rost are dacă studiez să fiu muzician sau artist dacă lumea nu mai are nevoie de asta?. Unde îmi pot pune abilitățile, dorința de a face ceva pentru ceilalți? ”

Răspunsul meu: În primul rând, există o diferență între o profesie și o vocație. O profesie ne este impusă de societate pe baza a ceea ce are nevoie. Prin urmare, dacă odată artiștii, muzicienii și poeții erau considerați cu mare stimă, astăzi nu este cazul. Poate în curând va fi din nou așa, dar orice perioadă se poate prelungi timp de două sute de ani.

Întrebare: Deci ea trebuie să caute o chemare?

Răspuns: Da. Dacă, de exemplu desenează, lăsați-o să fie profesoară de desen. Dar principalul lucru este modul în care ea se realizează interior, pe lângă faptul că câștigă. De asemenea, vrea să-și facă un hobby din profesia ei. Nu mulți oameni pot realiza asta. Deci poate că trebuie să se împace cu asta.

În plus, este femeie, va avea o familie și copii. Toate acestea vor umbri un pic impulsurile ei nobile.

Comentariu: Tocmai ați atins problema profesiei și vocației. Societatea ne împinge să câștigăm mulți bani. Prin urmare, persoanele cu vocație care nu aduc venituri mari au o ruptură interioară. O persoană nu știe cum să facă față dorinței de a face bani, de a deveni grozavă, de a schimba ceva la nivel global.

Răspunsul meu: În primul rând, a face bani este un lucru. Să schimbi ceva la nivel global este diferit. Să îţi faci profesia? Să o transformi în hobby-ul tău? Persoana nu a decis încă. Prin urmare, este dificil să dai sfaturi specifice aici.

Aș sfătui-o, în primul rând, să decidă. Are nevoie de oameni buni, deștepți, adulți, poate chiar de un psiholog care i-ar explica treptat ce este mai bine pentru ea. Împreună vor „vorbi prin” lumea sa interioară.

KabTV “Lume integrală” 7/13/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed