Proprietatea din care începe dezvoltarea sufletului

740.01Lech Lecha, Punctul 28: Din moment ce Creatorul a văzut trezirea și dorința lui, El i s-a revelat imediat și i-a spus: „Ieși din țara ta”, să te cunoști și să te corectezi. „ Ieși din țara ta” — căci nu vei fi printre păcătoși.

Tora vorbeste unei singure persoane care include întreaga lume în interiorul său. Se spune: totul este în interiorul tău – natura neînsuflețită, vegetativă, animată și umană. Trebuie să discerni o singură calitate în interiorul tău numită „Adam”, care te eliberează, o separi și începi să lucrezi cu ea. Cu aceasta, trebuie să depășești toate celelalte calități, să te îndepărtezi de ele pentru a o ridica, a o modela și a crea din ea asemănarea cu Creatorul în interiorul tău.

Această proprietate este numită Avraam, ceea ce înseamnă începutul unei imagini care va deveni mai târziu similară cu Creatorul. Aceasta este prima calitate, calitatea milei, care se naște în noi în asemănare cu Creatorul. Dezvoltarea sufletului începe cu ea.

Odată ce o persoană începe să-și realizeze prima calitate spirituală, înțelege că trebuie să se ridice deasupra trecutului său, mai presus de tot Babilonul, mai presus de ura reciprocă, împreună cu această nouă calitate. Se desparte de trecut, se ridică deasupra lui ca și când ar părăsi acel loc și s-ar muta în altul.

De aceea, lui Avraam i s-a spus: „ Du-te pentru a te cunoaște”, adică ieși din acest loc, ridică-te deasupra naturii tale egoiste. Și a el făcut-o.

KabTV „Puterea cărții Zohar”, # 17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: