“Pune-ți piciorul pe grumazul acestor regi”.

540Și a fost atunci când i-au arătat pe acei împărați lui Iosua, şi Iosua a chemat pe toți oamenii lui Israel și le-a spus conducătorilor războinicilor care mergeau cu el: „Apropie-te, pune-ți piciorul pe grumazul acestor împărați”. Și ei s-au apropiat și și-au pus piciorul pe gâturile acelora.

Iar Iosua le-a zis: „Nu vă temeți și nu vă înspăimântați, fiți puternici și cu curaj, căci asta va face Domnul tuturor dușmanilor voştri împotriva cărora luptați. (Iosua 10: 24-10-25)

„A-ți pune piciorul pe gâtul acestor regi” înseamnă să stăpânești aceste dorințe de dragul dăruirii, de dragul slujirii Creatorului. Aceasta înseamnă că te pui deasupra celorlalți pentru că poți controla dorințele egoiste, iar acest lucru nu este ușor. În acest fel cucerești pașii egoisti.

Întrebare: Se apropie acest lucru de ceea ce spune Cabala că Cel superior își extinde partea până la Cel inferior?

Răspuns: Nu, acolo vorbim despre cooperare pentru a ridica nivelul inferior la nivelul următor iar aici este vorba despre suprimarea dorințelor egoiste.

Există patru tipuri de restrângere a egoismului, care depind de nivelul dorinței egoiste, și fiecare dintre cele patru niveluri trebuie corectat.

KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 7/26/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed