“Puneți-vă picioarele pe gâturile acestor regi”.

540Și atunci când au adus pe acești regi la Iosua, Iosua a chemat pe toţi bărbaţii lui Israel şi a zis căpeteniilor oamenilor de război, care mergeau cu el: „Apropiaţi-vă şi puneţi-vă picioarele pe gâtul acestor regi.” Ei s-au apropiat şi au pus picioarele pe gâturile lor.

Iar Iosua le-a zis: „Nu vă temeți și nu vă înspăimântați, fiți puternici și curajoși, căci așa va face Domnul tuturor dușmanilor voștri împotriva cărora luptați”. (Iosua 10: 24; 25)

„A-ți pune picioarele pe gâtul acestor regi” înseamnă a stăpâni aceste dorințe de dragul dăruirii, de dragul de a sluji Creatorului. Aceasta înseamnă că te pui deasupra altora pentru că poți controla dorințele egoiste, iar acest lucru nu este ușor. În acest fel cucerești etapele egoiste.

Întrebare: Se apropie de ceea ce spune Cabala că superiorul își extinde partea până la cel inferior?

Răspuns: Nu, acolo vorbim despre cooperare pentru a ridica nivelul inferior la nivelul următor iar aici este vorba de suprimarea dorințelor egoiste.

Există patru tipuri de mortificare a egoismului, care depind de nivelul dorinței egoiste și fiecare dintre cele patru niveluri trebuie corectat.

KabTV „Secretele cărții eterne”, 26.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: