Războiul lui Gog și Magog, partea 9

527.01Ziua Judecății din punctul de vedere al Cabalei

Întrebare: Cartea Profeții menționează Ziua Judecății. Aproape toate religiile spun că Dumnezeu îi va judeca pe toți oamenii pentru diferite acțiuni. Ce înseamnă Ziua Judecății din punct de vedere intern? Cine judecă pe cine și pentru ce?

Răspuns: Ziua Judecății înseamnă că li se dezvăluie oamenilor adevăratul motiv al existenței lor, al suferinței lor și adevărata oportunitate de a corecta tot ceea ce este încredințat omului.

Când oamenii vor vedea acest lucru, va fi cea mai fericită zi pentru ei. Pe de o parte, este o zi a judecății, dar, pe de altă parte, este o zi fericită, pentru că este revelat adevărul, modul în care oamenii pot ajunge la o existență eternă, perfectă.

Întrebare: Subiectul vieții după moarte este abordat și în legătură cu Ziua Judecății. Deși iudaismul nu vorbește prea multe despre asta, există totuși un astfel de concept, precum învierea morților. Ce înseamnă în interiorul omului, din punct de vedere spiritual?

Răspuns: Iudaismul consideră omul nu ca un corp proteic, ci ca o combinație a calităților sale pozitive și negative și a celor umane, nu animale. Corpul nostru nu este considerat o persoană. Este considerat un animal. Se spune: „Creaturile sunt ca niște fiare”.

Dar ceea ce avem în noi, adică ceea ce determină atitudinea unei persoane față de lumea înconjurătoare, în special față de alte persoane, trebuie corectat. Un om este numit cel care se conectează cu întreaga lume. Un om în ebraică este „Adam”, din cuvântul „Domeh”, care înseamnă „similar” cu Creatorul.

Întrebare: Putem spune că învierea dorințelor moarte înseamnă utilizarea corectă a acestora?

Răspuns: Exact. Aceasta este ceea ce se numește „corecție completă”.

KabTV „Stări spirituale”, 30.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: