Recunoașteți puterea naturii asupra noastră

712.03Înțelepciunea Cabalei vorbește despre un sistem de interconexiuni între toate părțile universului. Astăzi, lumea și-a epuizat dezvoltarea directă egoistă în care am vrut să studiem și să muncim pentru a obține bogăție, putere și alte valori materiale.

Acum toate aceste sisteme se epuizează treptat. Și se dovedește că trebuie să căutăm ceea ce oferă natura în locul lor. Am lucrat întotdeauna în cadrul naturii noastre și nu putem scăpa de ea. Prin urmare, trebuie să înțelegem care este acum forma sa care se manifestă în lume.

Omenirea începe să înțeleagă întreaga formă închisă integrală a lumii. Astăzi, nu numai Cabala, ci toate celelalte științe susțin această atitudine față de lume. Singura problemă este egoismul uman, care nu este de acord cu acest lucru, vrea să zdrobească totul sub el însuși și nu înțelege că sistemul integral care se desfășoară este în contradicție cu aceasta. Acum trebuie să respecte acest sistem conform legii similarității calităților.

Omenirea va fi obligată să respecte această lege. Natura ne va îndoi pe toți, după cum se spune, ne va obliga. Dar problema este, în ce fel? Fie realizându-i integritatea, fie suferind.

Trebuie să realizăm că natura este globală și integrală și, prin urmare, nu poate fi spartă. Oricum nu o vom sparge, ci doar vom distruge mediul natural cel mai apropiat de noi, iar acest lucru ne va produce pagube ireparabile, chiar daune.

Trebuie să recunoaștem puterea naturii asupra noastră, să o studiem și să acționăm după asemănarea cu ea, deoarece astăzi, privind-o, inventăm diverse dispozitive. Uite ce robotică creăm! Orice am face, învățăm de la natură, mai degrabă decât să ne împingem înțelegerea despre lume. Nu o înțelegem; nu înţelegem că noi înșine suntem derivați ai acestei lumi.

Egoismul este un dezacord neînsufleţit cu perfecțiunea naturii, care este deasupra noastră, iar noi înșine nu înțelegem cu ce forțe, conexiuni şi legi ne controlează.

Din KabTV “Ştiinţa Managementului” 6/23/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed